ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Незалежна медіа-профспілка вимагає від ГПУ кримінальну справу через побиття миколаївського журналіста

08.10.2012, 03:10
Незалежна медіа-профспілка України звернулася до  Генеральної прокуратури з вимогою порушити кримінальну справу за фактом перешкоджання професійній журналістській діяльності випусковому редактору миколаївського інтернет-видання «НикВести» Володимиру Сілякову, повідомляється на сайті профспілки.

Нагадаємо, 29 вересня 2012 року під час висвітлення мітингу проти самовільного будівництва кіоску Сіляков зазнав нападу з боку невідомого чоловіка, який представився довіреною особою власника кіоску Ганни Котенко. Невідомий, намагаючись перешкодити журналісту проводити зйомку мітингу, вдарив Сілякова кулаком в обличчя, а потім ударив по камері.

НМПУ звертає увагу Генпрокуратури на те, що під час вчинення злочину проти Сілякова був присутній співробітник міліції, який не затримав нападника та не вжив заходів по припиненню злочину. Тобто, співробітник міліції вчинив злочин передбачений ч.1 ст.367 КК України (службова халатність), зазначає профспілка.

Також медіа-профспілка зазначає, що на сьогоднішній день особиста заява Сілякова про злочин знаходиться у Ленінському РВ УМВС України у Миколаївській області, однак  матеріали перевірки не передані за підслідністю до прокуратури, що “є грубим порушенням з боку працівників міліції кримінально-процесуального законодавства”.

А прокуратура Миколаївської області так і не порушила кримінальну справу. На думку комітету НМПУ, це свідчить про небажання обласної прокуратури визнавати факт перешкоджання професійній журналістській діяльності.

НМПУ сподівається, що Генпрокуратура проведе ретельну перевірку фактів нападу на Володимира Сілякова.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!