ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Незаконно звільнений директор кримськотатарських програм виграв суд проти ДТРК "Крим"

24.09.2014, 17:07

Київський районний суд міста Сімферополя задовольнив позов колишнього директора творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» Сеітісляма Кішвєєва до держтелерадіокомпанії «Крим» і відновив його на роботі. Про це інформагентству QHA повідомив Сеітіслям Кішвєєв.

Суд вирішив задовольнити позовні вимоги Кішвєєва частково. Зокрема, суд вирішив визнати незаконним і скасувати наказ ДТРК «Крим» від 25 червня 2014 року про звільнення Кішвєєва за п.3 ст.40 КзпП України. Вирішено поновити його на посаді директора творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» з 25 червня 2014 року.

Крім того, суд вирішив стягнути з ліквідаційної комісії ДТРК «Крим» на користь Кішвєєва суму середнього заробітку за час вимушеного прогулу та 10 тисяч рублів компенсації моральної шкоди.

Як повідомив Кішвєєв, незважаючи на відновлення на роботі в судовому порядку, він написав заяву про звільнення з посади на ДТРК «Крим».

«Я написав заяву. В принципі, я не збираюся працювати далі на ДТРК, тому що, чесно кажучи, служити своєму народу радий, але прислужувати чиновникам я не хочу. Головне - я довів, що я звільнений несправедливо і відновився, але працювати далі там я не збираюся. Часи швидко міняються, може так вийти, що я ще повернуся, але зараз - ні», - зазначив Кішвєєв.

Він повідомив, що за його позовом пройшло три судових засідання, останнє було 15 вересня.

Нагадаємо, директора творчого об'єднання кримськотатарських програм ДТРК «Крим» Сеітісляма Кішвєєва 25 червня звільнили із займаної посади.

Звільнення було проведено за п. 3 ст. 40 КЗпП України (систематичне невиконання працівником без поважних причин своїх обов'язків), а підставою стали «результати службового розслідування».

Liked the article?
Help us be even more cool!