ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

NewsOne змінив власника ймовірно через "токсичність" Портнова - юрист ІМІ

05.10.2018, 16:58

Медіа-юрист Інституту масової інформації Роман Головенко вважає, що зміна власника телеканалу NewsOne може бути зумовлена постановою Верховної Ради, якою та звернулась до Ради національної безпеки та оборони застосувати санкції до NewsOne та "112 Україна".

“Портнов проживає за межами України, підтверджень цьому досить багато. Тому формально NewsOne контролювався нерезидентом, оскільки, за Податковим кодексом, якщо наш громадянин в Україні не проживає, то він також нерезидент. Це давало формальну можливість застосувати до каналу санкції за наявності певних порушень з боку компанії.

Зважаючи на те, що зміна власника співпала з припиненням управління каналом з боку Портнова, існує велика ймовірність того, що потрібно було залишити канал під управлінням людини з орбіти Медведчука, але Портнов став "токсичним" з огляду на його нерезидентський статус (управління, в т.ч. контроль над компанією з боку нерезидента дозволяє застосовувати до неї санкції - ч. 2 ст. 1 ЗУ "Про санкції", - зазначив Роман Головенко.

Як повідомляв ІМІ, 5 жовтня власником корпоративних прав телеканалу NewsOne став народний депутат від “Опозиційного блоку” Тарас Козак.

Колишній заступник голови Адміністрації президента Віктора Януковича Андрій Портнов, який з 27 серпня управляв каналом, заявив, що ініціював розірвання угоди про управління NewsOne.

Нагадаємо, що юридичні особи з групи компаній каналу 112 також нещодавно змінили власника на громадянина ФРН Каца, тобто теж на нерезидента.  

4 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову, в якій пропонує Раді національної безпеки та оборони ввести санкції щодо компаній, які входять до структури власності телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

Група народних депутатів зареєструвала цю постанову щодо двох телеканалів у відповідь на петицію щодо “припинення антиукраїнської діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne.

Liked the article?
Help us be even more cool!