ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

NewsOne вимагає від влади не допустити анулювання його ліцензії

28.08.2019, 12:39
Фото – з prm.ua

Міжнародна редакційна рада телеканалу NewsOne вимагає від української влади втрутитися в ситуацію навколо телеканалу і не допустити анулювання його ліцензії. Про це йдеться у відповідній заяві, розміщеній на сайті телеканалу 28 серпня.

“...Не меншу тривогу викликають залякування журналістів телеканалу NewsOne і заяви члена Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергія Костинського, який заявив про вже прийняте рішення відправити до суду позов про анулювання ліцензії телеканалу", – йдеться в повідомленні.

Таку заяву Костинського канал розцінив “як тиск на ЗМІ і нівелюванням правових норм і процедур”.

“Не меншу стурбованість напередодні засідання Національної ради 5 вересня викликають документи, на підставі яких буде обговорюватися рішення про позбавлення телеканалу ліцензії. Акт перевірки, проведений Національною радою і який є в нашому розпорядженні, базується на суб'єктивних оціночних судженнях і не має під собою фактажу, який вказував би на те, що телеканал маніпулював або не працював за стандартами журналістики. Приводом для позбавлення телеканалу права мовлення, згідно з актом перевірки, служать виступи політиків і громадських діячів, зроблені ними в прямому (!) ефірі”, – йдеться в заяві.

Канал закликає українську владу втрутитися в ситуацію навколо телеканалу, “не допустити політичної розправи над журналістським колективом, створити рівні умови для роботи ЗМІ в країні”. 

“Ми просимо звернути увагу на роботу регулятора – Нацради з телебачення і радіомовлення – і перезапустити його роботу у форматі органу розвитку журналістики і медіа в Україні, а не тиску на ЗМІ і цензури, як це було за попередньої влади”, – йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, член Нацради Сергій Костинський повідомив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення України звернеться до суду щодо анулювання ліцензії телеканалу NewsOne. 

Нацрада наприкінці липня 2019 року зафіксувала порушення під час позапланової перевірки NewsOne у зв’язку з наміром каналу провести телеміст із російським телеканалом “Росія 1”.

24 липня представники телеканалу NewsOne дозволили членам робочої групи Національної ради з питань телебачення і радіомовлення провести перевірку у своїй редакції.

9 липня Нацрада вирішила провести позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) з огляду на заяви каналу про плани провести телеміст із забороненим до трансляції на території України російським телеканалом “Росія”.

Liked the article?
Help us be even more cool!