ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Невідомі від імені Нацради закликають у соцмережах підписуватися на фейкові телеграм-канали

06.07.2023, 12:00
Фото – meioemensagem.com.br
Фото – meioemensagem.com.br

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення застерігає від дезінформації, яку поширюють під виглядом нібито регулятора. Про це повідомляється на сайті Нацради.

Так, з 1 до 5 липня в соціальних мережах Facebook та Instagram невідомі розмістили низку рекламних дописів із закликом підписатися на фейкові телеграм-канали, які позиціювали себе як офіційні, зареєстровані Національною радою медіа.

“Рекламні дописи шахраїв стилістично імітували логотип і графічні елементи офіційного сайту регулятора. Наголошуємо, що Національна рада не ухвалювала жодних рішень щодо реєстрації офіційних каналів будь-яких районів чи областей у Telegram”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначає Нацрада, активні гіперпосилання, наведені в рекламі, були налаштовані з урахуванням геолокації користувача. 

“Наприклад, реклама щодо каналу в Коломиї не спрацьовувала при спробі переходу в Києві. Натомість у відповідних містах посилання в рекламі скеровували користувача на Telegram-бот “Правда за нами” і здійснювали збір інформації про користувача”, – йдеться в повідомленні.

Нацрада звернеться щодо цього інциденту до поліції, оскільки вбачає значну загрозу в такій дезінформації. 

“Це спроба введення в оману громадян України щодо офіційної позиції органів державної влади й цілком можливо, що це була спроба просування інформаційно-психологічних операцій держави-агресора”, – зазначив регулятор.

Нацрада звертає увагу, що про розвиток ситуації повідомлятиме на офіційному сайті, а не в телеграмі.

Також регулятор закликав користувачів послуговуватися виключно офіційними джерелами інформації, а не чатами й месенджерами.

Liked the article?
Help us be even more cool!