ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Невідомі підпалили квартиру донецькому журналісту. Порушено кримінальну справу.

01.08.2011, 01:40

Невідомі  здійснили підпал квартири журналіста, головного редактора інтернет-газети «Новини Донеччини», голови правління Донецької обласної громадської організації «Донецький інститут інформації» Олексія Мацуки. Це сталося 31 липня 2011 року близько 14-ї години дня.Про це журналіст повідомив на своїй сторінці у Facebook.

У коментарі Телекритиці Олексій Мацука підтвердив, що невідомі підпалили його квартиру. Двері приміщення хтось підпер важкими мішками, щоб ніхто не міг покинути приміщення, що горить. Палії залишили біля дверей похоронний вінок з надписом «Олексію Віталійовичу від скорботних друзів і подруг». Під час підпалу Олексія в квартирі не було.

«Я вже написав заяву в обласну прокуратуру, міліцію, а також в СБУ. До кінця дня мені пообіцяли повідомити за якою статею буде порушена кримінальна справа" - cказав в коментарі ІМІ пан  Мацука.

За словами Олексія, він пов’язує цей підпал із журналістською діяльністю, але не виключає також і свою громадську діяльність.  "Я писав  в газеті ряд статей про життя чиновників, про їхні доходи, джерела фінансування. А це може не подобатися владі" - сказав він.

За фактом підпалу дверей квартири донецького журналіста Олексія Мацукі порушено кримінальну справу по ч.1, ст. 296 УК України – «Хуліганство». Про це повідомляє Відділ зв'язків з громадськістю ГУ МВС України в Донецької області.

На думку юриста ІМІ Дмитра Чоповського, зважаючи на характер дій злочинців, ця справа також може кваліфікуватися за ст.15 та 115 КК України, а саме як замах на вбивство, що може передбачати суворіше покарання ніж "Хуліганство", у вигляді позбавлення волі. За словами Чоповського, остаточна кваліфікація у справі має бути встановлена у ході слідчих дій. Якщо під час розслідування буде встановлено причетність інциденту до професійної діяльності потерпілого, то цю справу можна розглядати також за ст.171 КК України "Перешкоджання професійній діяльності журналіста".
 

ІМІ
 

Liked the article?
Help us be even more cool!