ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У серіалі Netflix військового та письменника Павла Вишебабу оголосили загиблим

Фото - фейсбук Павла Вишебаби
Фото - фейсбук Павла Вишебаби

Платформа Netflix представила документальний серіал “Матері війни”, в якому українського військового, письменника Павла Вишебабу оголосили загиблим.

Про це Павло Вишебаба повідомив 4 вересня на своїй фейсбук-сторінці.

“Netflix не встиг привітатися зі мною, як тут же попрощався. Документальний серіал “Матері війни”, який вийшов у них на платформі, виявився не зовсім документальним. Він закінчується розповіддю про мене з купою фото й відео, читанням рядків з моїх віршів. Аж раптом звучить драматична музика, відео з кольорового стає чорно-білим, і оповідач говорить, що Вишебаба загинув під Сєвєродонецьком”, – написав Павло.

За його словами, емоційна кульмінація серіалу здивувала його читачів, які йому й написали.

“Польські творці зі мною нічого не узгоджували, я можу зрозуміти – вони думали, що я вже тойво. Чому – не знаю. Кінцівка серіалу дійсно вийшла драматичною, але є нюанс. Я продовжую служити – незмінно у 68 бригаді – і хотів би, щоб не лякали моїх друзів і читачів, принаймні марно. Так що, якщо у вас є час, натхнення й виходи на творців серіалу “Matki Wojny” або Netflix, напишіть їм, будь ласка, про цю помилку”, – зазначив Вишебаба.

Документальний фільм “Matki Wojny” виробництва Польщі вийшов у жовтні 2022 року. Прем'єра серіалу на платформі Netflix відбулася 24 серпня 2023 року.

У коментарі ІМІ командир відділення 68 Окремої єгерської бригади ім. Олекси Довбуша, письменник, автор книги-бестселера “Тільки не пиши мені про війну” Павло Вишебаба зазначив, що не судитиметься з платформою та авторами фільму і сподівається, що вони відреагують на його пост.

“Я запитав у юристів, скільки коштуватиме підготовка претензії чи позову до суду. І це за ціною дорівнює трьом fpv-дронам, тому я відмовився від цього і сподіваюсь, що автори помітять мій допис і подумають, як виправити помилку”, – сказав він у коментарі ІМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!