ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нетаньягу закликав Маска балансувати свободу слова з протидією ненависті в Х

19.09.2023, 12:15

Прем’єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу закликав Ілона Маска знайти баланс між захистом свободи слова і боротьбою з мовою ненависті в соцмережі Х (у минулому Twitter).

Це відбулося під час зустрічі Нетаньягу з бізнесменом 18 вересня 2022 року на тлі кількатижневої полеміки щодо антисемітського контенту в соцмережі Маска Х, пише Reuters.

Цього місяця Маск безпідставно стверджував, що основною причиною падіння прибутків Х від реклами в США на 60% є Антидефамаційна ліга (некомерційна організація, що бореться з антисемітизмом).

Раніше Маск брав участь у дискусії на Х з гештеґом #ЗаборонітьАДЛ, взаємодіючи з користувачами, переконаними у зверхності білої раси, та запитував своїх підписників, чи запустити йому опитування про заборону АДЛ.

"Сподіваюся, ви знайдете в межах Першої поправки можливість протидіяти не лише антисемітизму… а й будь-яким формам колективної ненависті до певних націй", – зазначив Нетаньягу на зустрічі, пряма трансляція якої в Х велася із заводу Tesla у Фремонті (Каліфорнія).

"Я знаю, що ви активний поборник [свободи слова]… але я заохочую і закликаю вас знайти баланс", – сказав Нетаньягу.

Маск у відповідь заявив, що є противником антисемітизму й усього, що "пропагує ненависть і конфлікт", повторивши свої попередні ствердження, що Х не просуватиме мову ворожнечі.

Раніше Маск казав, що Х має бути платформою, де люди можуть висловлювати різноманітні точки зору, але компанія обмежуватиме поширення певних дописів, які можуть порушувати правила соцмережі, назвавши такий підхід "свободою слова, а не охоплення".

Марія Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!