ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Неповнолітню дівчину з Південного Судану продали заміж через Facebook

21.11.2018, 12:51
Фото - dpa/dw

Неповнолітню дівчину з Південного Судану продали на шлюбному аукціоні через Facebook. Про це повідомляє "Новое время" з посиланням на Mashable.

16-річну дівчину продали за 500 корів, три машини і $10 тис. Правозахисники описують цей випадок як “той, що нагадує ринки рабів”. Дівчина уклала шлюб на церемонії 3 листопада.

Джордж Отім, представник Plan International, гуманітарної організації, яка працює над правами дітей, назвав ситуацію “варварським використанням технологій”.

“Хоча загальноприйнятим є використання приданого в шлюбах у південносуданській культурі, ніщо не може виправдати те, що ця дівчина, яка все ще є дитиною, розглядається як ні що інше, як об'єкт, проданий учаснику, який готовий запропонувати більше грошей і товарів”, – підкреслив Отім.

Правозахисники розповіли, що в аукціоні брали участь п'ять чоловіків. Деякі з них є високопоставленими урядовцями. Імена дівчинки, її сім'ї та чоловіка не називаються. Міністр інформації регіону Східних Озер Табан Абель заявив, що дівчина зараз перебуває в Джуба, столиці Південного Судану.

Представники Facebook сказали виданню Mashable, що вони видалили повідомлення, як тільки дізналися про нього – 9 листопада, через кілька днів після того, як Plan International заявила, що дівчину видали заміж 3 листопада. Водночас повідомлення про ставки було опубліковано ще 25 жовтня.

“На Facebook не дозволені повідомлення, сторінки, оголошення або групи, які координують діяльність із торгівлі людьми. Як тільки нам сказали про це повідомлення, ми швидко видалили контент і пов'язаний з ним профіль”, – сказав представник прес-служби Facebook.

За законами Південного Судану жінки і дівчатка мають право на згоду на вступ до шлюбу, а дитину у віці до 18 років не може бути наражено на експлуатацію або зловживання. Організація з боротьби з дитячим шлюбом Girls Not Brides пояснила, що "багато південносуданських громад розглядають дитячий шлюб як спосіб захисту дівчаток від дошлюбного сексу і небажаної вагітності".

За оцінками ЮНІСЕФ, понад половину дівчат у Південному Судані виходять заміж до свого 18-річчя, причому конфлікт усередині країни підштовхує сім'ї до примусових шлюбів як способу отримати гроші. Plan International хоче, щоб уряд Південного Судану провів розслідування шлюбного аукціону Facebook.

Liked the article?
Help us be even more cool!