ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Непал заборонить TikTok за нібито шкідливий вплив на суспільство

13.11.2023, 18:00
Фото – REUTERS / Dado Ruvic
Фото – REUTERS / Dado Ruvic

Уряд Непалу заявив, що заборонить китайський застосунок TikTok: "зловживання" ним шкодить гармонії й доброзичливості в суспільстві. 

Про це повідомляє Reuters.

За даними місцевих ЗМІ, протягом останніх чотирьох років у Непалі було відкрито понад 1600 справ про кіберзлочини, пов’язані з Tiktok.

Мінстерка комунікацій і інформаційних технологій Непалу Рекга Шарма заявила, що рішення заборонити TikTok було ухвалене на засіданні кабінету міністрів раніше в понеділок.

"Мої колеги працюють над технічним розв’язанням цього питання", – повідомила Шарма виданню Reuters.

Голова непальського органу з телекомунікацій Пурушоттам Ханал зазначив, що провайдерам наказано заблокувати застосунок.

"Деякі вже це зробили, інші займуться цим наприкінці дня", – сказав Ханал.

TikTok наразі не відповів на прохання прокоментувати ситуацію. Раніше компанія заявляла, що подібні заборони є "безпідставними" й спираються на "хибні уявлення". 

Лідери непальської опозиції розкритикували рішення уряду та заявили про брак "ефективності, зрілості й відповідальності". 

"В інших соцмережах також є багато небажаних матеріалів. Їх треба регулювати, а не обмежувати", – заявив Прадіп Ґ’явалі, колишній міністр закордонних справ і один з лідерів Комуністичної партії Непалу (Об’єднана марксистсько-леніністська партія).

У червні 2020 року сусідня з Непалом Індія заборонила TikTok разом з десятками інших застосунків від китайських розробників, пославшись на потенційний ризик для національної безпеки й недоторканності. 

Інша південноазійська країна – Пакистан – забороняла застосунок щонайменше чотири рази за "аморальний і непристойний", на думку уряду, контент.

Марина Ігнатьєва, Валентина Троян

Liked the article?
Help us be even more cool!