ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Не всі журналісти змогли потрапити на першу зустріч з новим головою Одеської ОДА

18.01.2017, 16:01

18 січня новий голова Одеської обласної держадміністрації Максим Степанов провів свою першу зустріч із представниками засобів масової інформації, на яку потрапити змогли не всі охочі ЗМІ, повідомляє Радіо Свобода.

“На запит журналіста Радіо Свобода про акредитацію секретар Степанова телефоном відповіла: “Для всіх не вистачає місця. Ваш запит направила помічнику губернатора (голови ОДА - ред.), вони вирішують”. Відповіді так і не надійшло”, - пише видання.

Паралельно у прес-службі ОДА повідомили, що на брифінг запросили тих журналістів, які першими виявили ініціативу зустрітися з новим очільником області.

Редактор сайту “ИзбирКОм” Одеської обласної організації Комітету виборців України Євгенія Генова висловила обурення про обмежений допуск ЗМІ на своїй сторінці у Facebook. “Розсилок журналістам не було, зате були особисті дзвінки “правильним” ЗМІ. У “правильні” ми, зрозуміло, не потрапили, тому намагаємося слухати онлайн”, – заявила Генова.

Зі свого боку, Степанов на брифінгу, який транслювали онлайн, заявив, що не планує “закриватися” від преси. “Я не збираюся закриватися, я продумаю усі механізми, які називаються відкритість. Ми оберемо який-небудь зручний формат, наприклад, прес-конференцію. І сподіваюся він влаштує і вас, і мене. В подальшому я створю прес-службу і будемо інформувати вас: “Зробив щось Степанов, не зробив, прийшов – не прийшов. Але щоб інформація була доступна для всіх”, – сказав він.

У кінці зустрічі Степанов вибачився за те, що інколи не бере слухавку, і нагадав, що сьогоднішній формат зустрічі був таким, щоб нікого не образити.

Нагадаємо, 12 січня президент Петро Порошенко призначив Максима Степанова головою Одеської обласної державної адміністрації. У грудні Степанов переміг на конкурсі, оголошеному після відставки Міхеїла Саакашвілі з посади голови ОДА.

У 2008–2010 роках Степанов був першим заступником голови Одеської ОДА Миколи Сердюка. За інформацією програми “Схеми”, спільного проекту Радіо Свобода та телеканалу UA:Перший, Максим Степанов має спільний бізнес з олігархом Леонідом Юрушевим.

Як повідомляє представник ІМІ в Одеській області Павло Колотвін, кілька десятків кореспондентів місцевих ЗМІ та громадських активістів висловили своє занепокоєння з приводу налагодження співпраці між новим головою ОДА та журналістською спільнотою. Вони підготували відкрите звернення щодо забезпечення відкритості діяльності ОДА у відповідності із Законами України та міжнародними стандартами.

Liked the article?
Help us be even more cool!