ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

НАЗК встановило, що міський голова Дніпра порушив правила етичної поведінки в соцмережах

Міський голова Дніпра Борис Філатов. Фото із сайту dniprorada.gov.ua

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) встановило, що міський голова Дніпра Борис Філатов порушив вимоги Закону України “Про запобігання корупції”, загальні правила етичної поведінки державних службовців та посадових осіб місцевого самоврядування. Йдеться про розміщення коментарів у соціальних мережах, у яких використовується нецензурна лексика, принизливі висловлювання.

Про це повідомив керівник громадської організації “Платформа Громадський контроль” Денис Селін на своїй Facebook-сторінці. Саме на запит ГО “Платформа Громадський контроль” НАЗК і відреагувало. 

“Філатов любив писати пости, де принижував інших людей, матюкав і хамив людям в коментарях. Тож ми все це зібрали, оформили і надіслали в НАЗК. НАЗК, у свою чергу, звернулося до міської ради, щоб ті вжили заходів”, – йдеться в дописі Дениса Селіна.

Міський голова Дніпра Борис Філатов відповів на допис Селіна: “У всіх є робота. У п'ятикопійчаних “активістів”, які стали донощиками. У незалежних “журналістів”, що перетворилися на жалюгідних клоунів. Їм, бл@ть, нема чим опікуватися під час війни, крім як усілякою х@йнею”.

У відповіді НАЗК вказано, що немає механізму для проведення службового розслідування щодо міського голови. Проте агентство надіслало листа до міської ради, щоб там ужили “відповідних рішень”. 

Також у відповіді агентство зазначило, що в міській раді провели роботу, а саме видалили коментарі в соціальних мережах та вжили заходів, щоб таке не повторилося знову.

Що передувало

Як повідомляв ІМІ, у листопаді 2023 року на сайті Президента України з'явилася петиція з проханням внести законопроєкт “про посилення відповідальності, аж до кримінальної, за публічні висловлювання та образи від посадових осіб ОМС та державних службовців на період воєнного стану”.

Петицію зареєстрували після того, як Філатов образив людей під час спілкування в соціальних мережах. Зокрема, він висловлювався про учасників акції “Гроші на ЗСУ”. У своєму дописі 11 листопада 2023 року в Telegram Філатов звертався до активістів: “Дивіться, шановні “активісти”, “волонтери” та “мітингарі”, безумовно та попри все я вважаю вас не просто корисними ідіотами. Не ображайтеся. Ви – у@бки”.

Коли 6 грудня дніпрян не пустили на сесію міської ради, один з користувачів звернувся до Філатова в коментарях у Facebook. На що Філатов назвав користувача “дешевою мразотою”.

Станом на 13 травня 2024 року петицію підписало 26 519 людей, зараз статус петиції “на розгляді”. 

Liked the article?
Help us be even more cool!