ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Найбільше засуджених до тюрми журналістів знаходиться у Туреччині - "Репортери без кордонів"

13.12.2016, 14:04

Наразі в різних країнах світу 348 журналістів відбувають тюремне ув'язнення в зв'язку з їх професійною діяльністю. Це на шість відсотків більше показника 2015 року. Про це йдеться  в річнорму звіті міжнародної організації “Репортери без кордонів”, який був оприлюднений 13 грудня, повідомляє DW.

“Після хвилі репресій, що супроводжувала придушення державного путчу в Туреччині, число журналістів, що знаходяться в тюрмах у всьому світі, суттєво зросло”, - йдеться у звіті організації.

Прес-секретарка “Репортерів без кордонів” Брітта Хільперт назвала переслідування журналістів у Туреччині “полюванням на відьом, що перевершило всі мислимі межі”.

Найбільше представників ЗМІ засуджені до тюремних термінів саме в Туреччині - зараз їх число суттєво перевищило 100 осіб. Іншими країнами, які займають верхні позиції в переліку, є Китай, Сирія, Єгипет і Іран. Серед тих, кого засудили до тюремних термінів, 187 професійних журналістів, 146 блогерів і 15 співробітників різних ЗМІ.

Викрадення журналістів у 2016 році відбувалися в трьох країнах: Сирії, Іраку та Ємені. Їх жертвами стали 52 людини, 21 з них знаходиться в руках у терористів з угруповання “Ісламська держава”.

Другу частину річного звіту, в якій іде мова про кількість загиблих журналістів, “Репортери без кордонів” опублікують 19 грудня.

Як повідомляв ІМІ, 13 грудня Комітет захисту журналістів заявив, що репресії, які відбуваються в Туреччині після невдалого перевороту в липні, збільшили число ув’язнених журналістів у всьому світі до рекордної кількості від часу початку спостережень у 1990 році. За даними організації, станом на 1 грудня 259 журналістів світу перебували за ґратами, і щонайменше 81 із них ув’язнений у Туреччині.

Фото - АР

Liked the article?
Help us be even more cool!