ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Найбільше миколаївців в новинах цікавлять теми війни на Донбасі, охорони здоров'я і погода

09.05.2017, 15:10

До першої трійки тeм, які найбільше цікавлять мешканців Миколаївської області в новинах, увійшли тема війни на Сході України, погода і новини про здоров'я і охорону здоров'я.

Про це свідчать дані дослідження медіавподобань в Миколаївській області, представлених миколаївським журналістам Мариною Клочко, керівником відділу спеціальних медіадосліджень «GfK Ukraine».

Далі за рейтингом йдуть такі теми: державна політика - 36%, новини свого міста або села - 32%, стиль життя і розваги - 31%, місцева політика - 25%.

Тим часом жителі Миколаївської області назвали і те, чого їм не вистачає в новинах в місцевих ЗМІ. Це новини загальноукраїнського рівня - 29%, новини місцевого рівня - 27%, боротьба з корупцією на місцевому рівні - 24%, війна на Сході України - 15%, діяльність місцевої влади - 14%, місцеві журналістські розслідування - 12% і громадянське суспільство, місцеві волонтерські ініціативи - 6%.

 

Характерно, що паралельно з цим, згідно з результатами дослідження медіа-ситуації Півдня і Сходу України, проведеного Інститутом масової інформації і представленого в Миколаєві його експертом Оленою Голуб, місцеві миколаївські ЗМІ найбільше пишуть про кримінал і надзвичайні події - в середньому 31% матеріалів в інтернет -видання, телеканалах і газетах Миколаєва та Миколаївської області присвячені цим темам, хоча вони не входять в ТОП цікавлять читачів, згідно з дослідженням GfK. Слід зазначити, що кримінал і надзвичайні події мають лідируючі позиції в ЗМІ і в більшості інших регіонів України.

Також варто відзначити, що якщо дослідження ІМІ каже, що миколаївські ЗМІ практично нічого не пишуть на тему проблем навколишнього середовища, то дослідження GfK зазначає, що ця тема-таки особливо і не цікавить жителів Миколаївської області.

Крім цього, за результатами даного дослідження, в Миколаєві і області на сьогоднішній день кількість людей, які вважають, що Україна повинна рухатися в напрямку Росії у зовнішній політиці - 8-9%, а тих, хто вважає, що Україна повинна інтегруватися в Європу, - 20 -23%. При цьому половина жителів Миколаєва і 45% жителів Миколаївської області впевнені, що Україна у зовнішній політиці повинна бути нейтральна.

При цьому, незважаючи на різницю своїх політичних орієнтацій, жителі Миколаївщини вважають за краще отримувати інформацію з одних і тих же засобів масової інформації. Серед національних телеканалів у миколаївців, як проєвропейських, як і проросійських, так і нейтральних поглядів лідирує в перевагах телеканал «1+1», серед радіо - «Радіо Пятница», серед місцевих інтернет-видань - «Преступности.НЕТ».

Також GfK досліджувало переваги жителів Миколаївської області в соціальних мережах. З'ясувалося, що миколаївці більше користуються російськими соцмережами, ніж європейськими або американськими. Так, згідно з результатами дослідження, 40% жителів Миколаївської області є користувачами соціальної мережі «Вконтакте», ще 37% зареєстровані і користуються «Однокласниками», і тільки 13% - «Facebook», 5% - «Instagram», 3% - «Twitter », 1% -«Linkedln».

 

Джерело: "Преступности.нет"

Liked the article?
Help us be even more cool!