ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Навальний розповів, що змушений дивитись у в'язниці держтелебачення вісім годин на день

26.08.2021, 11:44
Фото – nytimes.com
Фото – nytimes.com

Російський опозиційний політик Олексій Навальний змушений дивитись у в'язниці державне телебачення як засіб психологічного насильства у в'язниці. Про це він сказав виданню The New York Times у своєму першому інтерв'ю після ув’язнення, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Але, мабуть, найбожевільніше – це примус до перегляду російського державного телебачення і обраних пропагандистських фільмів понад вісім годин на день у межах програми, яку влада називає “просвітницькою”, вона замінила каторжні роботи для політв'язнів”, – сказано в інтерв'ю.

За словами Навального, читати, писати або робити що-небудь ще заборонено під час перегляду фільмів і передач. Якщо ув’язнений засинає, охоронці його будять.

“Ми дивимося фільми про Велику Вітчизняну війну, або про те, як одного разу, 40 років тому, наші спортсмени перемогли американців або канадців”, – розповів Навальний.

Також він додав, що “все організовано так, що я під максимальним наглядом 24 години на добу”.

Нагадаємо, Олексій Навальний перебуває в колонії суворого режиму в Покрові, за 100 км на схід від Москви. Його заарештували в січні, після повернення до Росії з лікування в Німеччині. Він був отруєний нервово-паралітичною речовиною "Новачок". Західні спецслужби з високим ступенем ймовірності оцінили, що співробітники ФСБ отруїли дисидента, проте Кремль заперечує отруєння Навального і стверджує, що його тюремний вирок не має політичного характеру.

Liked the article?
Help us be even more cool!