ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада звернулася до Google щодо використання Росією YouTube проти України

05.06.2019, 14:13

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася листом до глобальної корпорації Google, щоб унеможливити блокування трансляції на її відеохостингу YouTube матеріалів супутникового телеканалу “ATR T” (ТОВ “ТК “Атлант-СВ”).

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Як повідомляє регулятор, вимогу видалити з офіційного YouTube-каналу мовника деякі його передачі телеканал отримав від самої платформи YouTube внаслідок скарги.

До YouTube звернулася Федеральна служба з нагляду у сфері масових комунікацій і зв’язку (Роскомнагляд) Росії, яка стверджує, що розміщені матеріали порушують російське законодавство про інформацію, інформаційні технології та про захист інформації.

Нацрада у листі до Google акцентує, що мовлення українських медіа перебуває під юрисдикцією української держави і єдиним регуляторним органом, що має право звертатися до третіх сторін стосовно розміщеного ними контенту, є український регулятор – Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення.

Регулятор запевнив американську компанію, що контент ТОВ “ТК “Атлант-СВ” відповідає вимогам українського та європейського законодавства, правових підстав для блокування контенту телеканалу немає, а цей прецедент вважає небезпечним для свободи слова як в Україні, так і у світі.

Також Нацрада нагадала про попередні спроби Роскомнагляду впливати на контент українських телеканалів, розміщений на YouTube, зокрема вимоги видалити програму Національної суспільної телерадіокомпанії України “Знай наших” про спогади українського добровольця, який воював на сході країни, і сюжет про політв’язня – фігуранта так званої ялтинської справи "Хізб ут-Тахрір" Емір-Усеіна Куку та його дружину Мерьєм Куку.

“Національна рада переконана, що такими діями Російська Федерація використовує корпорацію Google і її дочірню компанію YouTube у своїх інтересах у процесі ведення гібридної війни проти України, а Роскомнагляд намагається регулювати діяльність українських медіа, які є ліцензіатами Національної ради. Таке невмотивоване втручання російського регулятора в діяльність незалежних медіа, які провадять свою діяльність в Україні, є неприпустимим”, – зазначила Нацрада.

Liked the article?
Help us be even more cool!