ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада звернеться до суду щодо анулювання ліцензій низці компаній "УМХ"

06.10.2017, 14:49

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 5 жовтня ухвалила рішення звернутись до суду з позовом про анулювання ліцензій на мовлення низці компаній, що входять до групи “Український Медіа Холдинг” (UMH group). Про це повідомляється на сайті Нацради.

Таке рішення ухвалено через неподання заяви про переоформлення ліцензій у зв’язку з організаційними змінами статусу та умов діяльності ліцензіатів та неподання жодних підтверджуючих документів, зазначає регулятор.

На засіданні 5 жовтня Нацрада розглянула низку питань компаній, що входять до групи “УМХ”, стосовно розгляду результатів позапланових перевірок, переоформлення ліцензій, а також продовження строку дії ліцензій на мовлення. Зокрема, питання стосувалися таких ліцензіатів: ТОВ Фірми “Волинь” (Київ), ТОВ “ТРК “Пілот-Україна” (Одеса), ТОВ “Радіо-Авто” (Херсон), ТОВ “ТРК “Форум” (Житомир), ТОВ “ТРК “Донецьк ФМ” (Донецьк), ДП “ТРО “Довіра” (Київ), ПрАТ “Студія “Європозитив” (Київ), ТОВ “ТРК “Киевские ведомости – телерадіоефір” (Київ), ТОВ “ТРК “НБМ-Радіо” (Київ), ТОВ ТРК “Золоті ворота” (Київ), ДП “Новий обрій” (Київ), ПП “ТРК “ТТ” (м. Нікополь Дніпропетровської обл.), ДП “Радіостанція “Зоря” (Запоріжжя).

Позапланові перевірки зазначених мовників проводилися на заяву ГО “Детектор медіа” щодо того, чи були вчасно подані заяви про переоформлення ліцензій і документи або їх завірені копії, які підтверджують зміну кінцевого бенефіціарного власника.

У результаті перевірки було встановлено, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань міститься інформація про те, що кінцевим бенефіціарним власником контролером деяких компаній є Крікберг Дмитро Олегович. Мовники надсилали до Національної ради листи у квітні цього року про нібито зміну кінцевого бенефіціарного власника, однак ані заяв встановленої форми, ані документального підтвердження таких змін надано не було.

Крім того, серед власників окремих мовників зазначена компанія, що зареєстрована на Британських Віргінських Островах та фізична особа, зареєстрована в Белізі, – країнах, що є офшорними зонами.

Нацрада нагадує, що статтею 12 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” заборонено створення і діяльність телерадіоорганізації, засновником (співзасновниками), власником (співвласниками) якої є нерезидент (нерезиденти), що зареєстрований в одній з офшорних зон.

Також однією з вимог Закону є оприлюднення структури власності компанії на офіційному сайті телерадіоорганізації (стаття 12 Закону). На дату розгляду ці вимоги виконані не були.

“Через вищенаведені порушення, обґрунтовані по кожній справі, що розглядалась на цьому засіданні, Національна рада вирішила відмовити у переоформленні ліцензій і звернутися з позовом до суду про їх анулювання”, - йдеться у повідомленні.

Також Нацрада на засіданні розглянула низку питань мовників щодо переоформлення їхніх ліцензій у зв’язку зі зміною місцезнаходження передавачів. Ці заяви регулятор задовольнив з вимогою надання необхідних документів щодо власників та кінцевих бенефіціарних власників.

Регулятор розглянув і заяви щодо продовження строку дії ліцензій на мовлення ТОВ “Радіо-авто” (Херсон), ТОВ “ТРК “Форум” (Житомир), ДП “ТРО “Довіра” (Київ), ПрАТ “Студія “Європозитив” (Київ), ТОВ “ТРК “НБМ-Радіо” (Київ), і через порушення та невиконання вимог закону цими ліцензіатами Нацрада відмовила мовникам у продовженні їхніх ліцензій на мовлення.

Liked the article?
Help us be even more cool!