ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зобов’язала три телеканали із Сум подати документи на трансляцію реклами політичних партій

01.10.2020, 15:00
Фото – фейсбук Нацради
Фото – фейсбук Нацради

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зобов’язала три сумські телеканали надати копій угод і платіжних документів, на підставі яких у їхніх ефірах були показані ролики політичних партій. 

Такі рішення Нацрада ухвалила 1 жовтня за результатами засідання робочої групи, яка здійснює нагляд за висвітленням ЗМІ виборчих перегонів, повідомляється на сайті регулятора.

Зокрема, документи витребували в телеканалів СТС (ТОВ “Телекомпанія СТС”), АTV (ТОВ ТРК “Академ TV”) і V (ТОВ “ТРК “Відікон”).

Так, на телеканалі СТС у період з 21 до 24 вересня були показані ролики політичних партій “Пропозиція” та “Наш край”. Вони були розміщені в окремих блоках і відокремлені на початку та наприкінці відбивками “реклама”.

На телеканалі V 23 та 24 вересня зафіксовано трансляцію роликів політичної партії “Наш край”, які також були розміщені в окремих блоках і відокремлені на початку й наприкінці відбивками “реклама”.

Телеканал АTV 21 вересня демонстрував ролики політичних партій “Наш край” і “Пропозиція”, однак вони ні на початку, ні наприкінці не були відокремлені відбивками “політична реклама”.

Подати витребувані документи телеканали повинні до 14 жовтня. У разі виявлення порушень, зазначає Нацрада, регулятор ухвалить рішення, передбачені чинним законодавством.

Liked the article?
Help us be even more cool!