ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада знову оголосила попередження телеканалу "Планета"

10.11.2016, 14:49

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження ТОВ “Телемережа “УНІКА-TV” (логотип “Планета”). Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 8 листопада, повідомляється на сайті регулятора.

Нацрада ухвалила таке рішення, оскільки канал не надав можливості представникам регулятора здійснити позапланову перевірку, призначену на 15 вересня, та порушив інструкції регулятора про порядок здійснення перевірок телерадіоорганізацій.

Позапланова перевірка у вересні була призначена на підставі моніторингу, проведеного Нацрадою 2-4 вересня, коли в ефірі телеканалу зафіксовано цикл передач, у яких відбувалася пропаганда винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження, та здійснення інших вчинків, за якими наступає кримінальна відповідальність, що є порушенням вимог абзаців шостого, чотирнадцятого частини другої статті 6 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Однак провести зазначену перевірку за юридичною адресою мовника Нацраді не вдалося попри домовленість з Кравцовим І., який представився директором компанії, і уповноваженою особою за довіреністю Болотенюком С.В.

“У день перевірки ні приміщень, орендованих ліцензіатом, ні його працівників виявити не вдалося. Кравцов І. та Болотенюк С.В. під час телефонної розмови повідомили, що відмовляються брати участь у перевірці й за вказаною адресою не прибули”, - повідомляє Нацрада.

При цьому регулятор зауважує, що про проведення позапланової перевірки ліцензіата було повідомлено рекомендованим листом.

Крім того, 8 листопада Нацрада встановила двотижневий термін для приведення компанією своєї діяльності у відповідність до вимог чинного законодавства.

Як повідомляв ІМІ, Нацрада двічі виносила попередження телеканалу “Планета”. Так, перше попередження було винесене мовнику 14 липня 2016 року через трансляцію програми за участю осіб, які створюють загрозу національній безпеці, - Григорія Лепса, Олега Газманова, Льва Лещенка, Наталії Варлей, Стаса П'єхи.

Друге - 31 серпня цього року за трансляцію передач, у яких відбувалася пропаганда винятковості, зверхності або неповноцінності осіб за ознаками їх релігійних переконань, ідеології, належності до тієї чи іншої нації або раси, фізичного або майнового стану, соціального походження.

25 червня 2015 року Нацрада ухвалила рішення про звернення до суду про анулювання ліцензії цього мовника. Таке рішення було ухвалено у зв’язку з порушенням умов ліцензії та програмної концепції мовлення, а також невиконанням розпорядження регулятора про усунення порушень частини 8 статті 28 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”. Судовий розгляд за позовом Національної ради триває і дотепер.

У вересні 2016 року Нацрада звернулася до СБУ і МВС із проханням вжити відповідних заходів впливу до телекомпанії, яка поширює в ефірі ксенофобські та шовіністичні висловлювання.

Liked the article?
Help us be even more cool!