ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зареєструвала вісім суб’єктів медіа, що працюють на Хмельниччині

08.12.2023, 17:48
Альона Береза

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення від 31 березня до 31 жовтня 2023 року зареєструвала вісім суб’єктів у сфері медіа, що працюють на Хмельниччині. Серед них два онлайн-медіа, п'ять друкованих медіа та один провайдер аудіовізуальних сервісів.

Про це повідомили в Нацраді, відповідаючи на запит регіональної представниці ІМІ в Хмельницькій області Альоні Березі.

Регулятор повідомив, що на Хмельниччині за сім місяців 2023 року всього зареєструвалося вісім суб’єктів у сфері медіа відповідно до вимог нового медійного законодавства, що працюють на Хмельниччині. Серед регіональних онлайн-медіа реєстрацію пройшли два видання: Незалежний громадський портал (ФОП Олексюк Вадим Миколайович, інформаційне, громадське-політичне інтернет-видання) та "Поділля News" (Лямзіна Олена Володимирівна, новинний вебсайт).

Також був зареєстрований один провайдер аудіовізуальних сервісів – ТОВ "Телерадіокомпанія "Вікторія". Він транслюватиме 67 теле- і радіоканалів за кабельною аналоговою технологією в Красилові Хмельницької області.

Серед друкованих медіа були зареєстровані: приватне підприємство "Редакція газети "Подолянин" (м. Кам’янець-Подільський Хмельницької області), приватне підприємство "Редакція газети "Життя Теофіпольщини" (смт Теофіполь Хмельницької області), приватне підприємство "Редакція газети "Вісник Деражнянщини" (м. Деражня Хмельницької області), приватне підприємство "Городоцький районний телерадіопресцентр" (м. Городок Хмельницької області) та приватне підприємство редакція газети "Долонька" (с. Нігин Хмельницької області).

Нагадаємо, представниця ІМІ в Хмельницькій області Альона Береза ще 10 листопада 2023 року надіслала на офіційну електронну адресу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення запит із проханням надати інформацію щодо кількості зареєстрованих на Хмельниччині медіа. Медіарегулятор замість розгляду запиту за п'ять робочих днів кваліфікував його як звернення, щоб збільшити строк розгляду.

У канцелярії Нацради спочатку обґрунтували таке рішення тим, що в самому запиті не було посилання на Закон України "Про доступ до публічної інформації". Далі пояснили, що документ був підписаний як "запит", а не "запит на публічну інформацію". Втім, наприкінці розмови в канцелярії погодилися з тим, що помилково кваліфікували запит як звернення, та зобов’язалися 1 грудня надати інформацію, яка запитувалась. Зрештою, 1 грудня представниця ІМІ й отримала відповідь.

Liked the article?
Help us be even more cool!