ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада закликала медіа зважено подавати інформацію про відносини між Україною та РФ

20.01.2022, 16:41
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення просить мовників зважено подавати інформацію про поточний стан відносин між Україною та Російською Федерацією, теми надання дипломатичної і військової допомоги партнерами й усією світовою спільнотою.

Про це повідомляється на сайті Нацради.

Регулятор наголошує, що зараз дуже важливо зберігати баланс і не нагромаджувати додаткового навантаження на суспільство, не формувати стану тривожності й нервозності.

“Медіа кинулися нагнітати загрози, як уперше, а не мали й особливо зараз не мають забувати про тих, хто на сході в найгарячіших зіткненнях живе, бореться і перемагає. Сьогодні очевидно, як ніколи, що важливо говорити про співгромадян, що вимушено полишили рідні краї і шукають кращої долі й звичайної людської підтримки по всій Україні. Новонароджені діти перших біженців уже пішли в школу, в окупації вже дорослішає покоління, виховане в чужих реаліях, на визволених територіях вигартувалися унікальні молоді патріоти, що піднімають свій край… Все це – теми про життя, якому треба віддавати ефіри”, – зазначає Нацрада.

На думку регулятора, медіа мають “давати різнобічну інформацію, аби формувати реальну картину сучасного життя – це і є внеском медіа у створення реалістичного інфополя, у формування широкоформатної суспільної думки, в побудову адекватного українського суспільства”. “Суспільства, яке дивиться вперед не з острахом і панікою, а з розумінням і впевненістю”, – йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!