ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада зафіксувала на 4 телеканалах порушення під час оприлюднення соцдосліджень

25.02.2019, 13:35
Фото - nrada.gov.ua

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення під час моніторингу зафіксувала на чотирьох телеканалах значну кількість випадків неповного подання інформації під час оприлюднення результатів соціологічних опитувань.

Про це йшлося 22 лютого на засіданні робочої групи з нагляду за дотриманням ЗМІ виборчого законодавства, що створена при Нацраді, повідомляється на сайті Нацради.

Так, на телеканалі ZIK із 1 по 12 лютого виявлено 17 фактів таких випадків, на телеканалі “Еспресо” з 8 по 14 лютого – 10 фактів, на телеканал “Максі ТВ” із 1 по 12 лютого – 30 фактів, на телеканалі “1+1” із 28 січня по 4 лютого – один факт. Нацрада звернеться до цих телерадіоорганізацій із вимогою погодити свою діяльність із вимогами чинного законодавства.

Як повідомляв ІМІ, 29 січня Соціологічна асоціація України звернулася до ЗМІ із закликом неухильно виконувати вимоги до оприлюднення даних соціологічних досліджень і перевіряти компетентність джерела інформації. Занепокоєння професійного товариства соціологів викликало те, що з наближенням виборів у ЗМІ та Інтернеті “з’являється все більше фейкових і непрофесійних соціологічних даних”.

Liked the article?
Help us be even more cool!