ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада заборонила ретрансляцію російського і білоруського телеканалів

15.10.2014, 13:16

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заборонила трансляції телеканалу "365 днів" РФ і телеканалу "Білорусь 24". Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 15 жовтня. Про це повідомив глава Нацради Юрій Артеменко на брифінгу в Києві 15 жовтня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

За його словами, таке рішення прийнято у зв'язку з тим, що зафіксовано розповсюдження каналами інформаційних матеріалів, які порушують положення Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

Артеменко також повідомив, що Нацрада має намір звернутися до суду з проханням заборонити трансляцію зазначених каналів на території України.

Крім того, як повідомив заступник голови Національної ради Григорій Шверк, в даний час в Україні продовжуються судові процеси по відношенню до шести російським телеканалам.

Як повідомляв ІМІ, на території України, відповідно до рішень Національної ради й ухвал Окружного адміністративного суду міста Києва, в ефірних і кабельних мережах заборонено ретрансляцію 15-ти російських каналів.

Зокрема, до списку потрапили: «Первый канал. Всемирная сеть», «РТР-Планета», «НТВ-Мир», «Россия-24», «TVCI», «Россия-1», НТВ, ТНТ, «Петербург-5», «Звезда», «Рен-ТВ», «РБК-ТВ», «Life News», «Russia Today» та «История» (ВГТРК).

Liked the article?
Help us be even more cool!