ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада заборонила ретрансляцію РБК-ТВ

07.08.2014, 23:20

На засіданні Національної ради з питань телебачення і радіомовлення прийнято рішення заборонити ретрансляцію російського телеканалу "РБК-ТВ", повідомляє Інтерфакс-Україна.

"В інтересах інформаційної безпеки держави регуляторний орган визнав зміст іноземної програми "РосБізнесКонсалтинг-ТВ" ("РБК-ТВ") таким, що не відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і чинному законодавству України", - повідомила прес-служба Нацради.

Нацрада зазначає, що підставою для прийняття цього рішення є результати моніторингів, в ході яких зафіксовано розповсюдження інформаційних матеріалів, що містять порушення частини 1 статті 2, статті 28 Закону України "Про інформацію", частини 2 статті 6 закону "Про телебачення і радіомовлення" та частини 1 статті 7 Європейської конвенції про транскордонне телебачення.

"Через засоби масової інформації та представників Національної ради в областях регулятор попереджає провайдерів програмної послуги про необхідність вилучення цього російського мовника з кабельних мереж України", - йдеться в повідомленні.

Раніше Нацрада повідомила, що буде активно співпрацювати з Міністерством внутрішніх справ в рамках забезпечення інформаційної безпеки України.

Як повідомлялося, в квітні Нацрада подала позов до суду до дистриб'ютора великих російських телеканалів ТОВ "Торсат" про визнання такими, що суперечать українському законодавству і Європейській конвенції про транскордонне телебачення телеканалів "Перший канал. Всесвітня мережа" (ВАТ "Перший канал"), "РТР-Планета", "Російський Інформаційний Канал "Росія-24" (ВГТРК "Всеросійська державна телевізійна і радіомовна компанія"), "НТВ-Мир" (ВАТ "Телекомпанія НТВ"). Пізніше було призупинено мовлення ще одного російського телеканалу - "ТВ Центр-Іnternational "(ТVСІ, РФ).

Liked the article?
Help us be even more cool!