ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада вирішила оголосити конкурс на 19 вільних радіочастот

22.12.2021, 14:40
Фото – onair.ru
Фото – onair.ru

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення 22 грудня ухвалила рішення про оголошення конкурсу для розвитку місцевого радіомовлення у зв’язку з наявністю вільних радіоканалів. 

Про це повідомляється на сайті Нацради.

На конкурс будуть запропоновані частоти в 19 населених пунктах України. Буде виставлено 19 вільних FM-частот в 11 областях України, зокрема в Миколаєві, Вапнярці Вінницької області, Новограді-Волинському Житомирської області, Рогатині Івано-Франківської області, Новоайдарі, Петропавлівці й Щасті Луганської області, Жидачеві й Турці Львівської області, Балті Одеської області, Дубровиці й Стариках Рівненської області, Бучачі (Підзамочок), Кременці, Ланівцях і Постолівці Тернопільської області, Дворічні Харківської області, Новій Каховці й Новотроїцькому Херсонської області.

Також Нацрада затвердила конкурсні умови. Вимогами до програмної концепції мовлення передбачено, що в загальному обсязі власного мовлення не менш як 15% усіх передач мають становити передачі місцевої тематики – інформаційного й освітнього спрямування. Також дозволяється ретрансляція програм Суспільного мовлення і програм Центральної телерадіостудії Міністерства оборони України ("Армія FM – військове радіо"). Передачі в ефірі  радіокомпаній, які мовитимуть на цих частотах, мають вестися лише українською мовою.

Граничний обсяг мовлення – 24 години на добу. Запропонована потужність, з якою мовитимуть радіостанції, − від 0,01 до 0,1 кВт.

Грошовий внесок, який сплачують телерадіоогранізації як конкурсну гарантію, може бути повернутий згідно із заявою до завершення приймання документів.

Оголошення про початок конкурсу незабаром буде опубліковане в газеті “Голос України”.

Liked the article?
Help us be even more cool!