ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада вирішила через суд стягнути штрафи із семи ліцензіатів за неподання інформації про структуру власності

30.10.2019, 13:32
Фото – acc.cv.ua
Фото – acc.cv.ua

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення звернеться до суду про стягнення штрафів за неподання сімома телерадіокомпаніями та провайдерами програмної послуги інформації про структуру власності. Відповідні рішення регулятор ухвалив під час засідання 30 жовтня, повідомляється на сайті Нацради.

Зокрема, станом на 29 жовтня інформації про структуру власності не надали сім ліцензіатів, тому Нацрада вирішила звернутися до суду про стягнення відповідних штрафів щодо таких компаній: ТОВ “Консенсус Медіа”, м. Київ; ТОВ “ТРК “Дивосвіт”, м. Київ; КП Регіональна радіотелестудія “Веста”, м. Фастів Київської обл.; ТОВ “Об’єднані Медіа Мережі”, м. Одеса; КП “ТРК “Бурштиновий шлях” Володимирецької районної ради Рівненської області, Маневицької районної ради Волинської області та Кузнецовської міської ради Рівненської області, смт Володимирець Рівненської обл.; КП “Вісті Дергачівщини” Дергачівської районної ради Харківської області, м. Дергачі Харківської обл.; КП “Редакція Славутського міськрайонного радіо”, м. Славута Хмельницької обл.

Нацрада нагадала, що, згідно із Законом України “Про телебачення і радіомовлення”, суб’єкт інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення зобов’язаний щороку, до 31 березня, подавати звіт за попередній (звітний) рік діяльності про свою структуру власності. Неподання, несвоєчасне подання такої інформації або подання інформації, що не відповідає дійсності, є підставою для застосування Національною радою санкції у вигляді штрафу в розмірі 5% загальної суми ліцензійного збору за всіма ліцензіями, власниками яких є порушник.

15 серпня Нацрада вирішила стягнути штраф з низки ліцензіатів  через неподання інформації про структуру власності.

Liked the article?
Help us be even more cool!