ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада виграла апеляції щодо ліцензій медіахолдингу UMH group

25.04.2018, 15:40

23 квітня Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив апеляційну скаргу Національної ради з питань телебачення і радіомовлення у справі про відмову у продовженні строку дії ліцензії на мовлення ТОВ “ТРК “НБМ-Радіо” (позивні “Ретро ФМ”), що входить до UMH group. Про це повідомляється на сайті Нацради.

Компанія позивалася до Окружного адміністративного суду міста Києва про визнання протиправним і скасування рішення Нацради від 5 жовтня 2017 року, яким ТОВ “ТРК “НБМ-Радіо” було відмовлено у продовженні строку дії ліцензії. 7 лютого суд задовольнив позов мовника. Нацрада подала апеляційну скаргу до Київського апеляційного адміністративного суду, який 23 квітня її задовольнив.

Апеляційний суд скасував рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 7 лютого 2018 року, і ухвалено нове рішення, яким відмовлено в задоволенні позовних вимог ТОВ “ТРК “НБМ-Радіо”.

Також Київський апеляційний адміністративний суд залишив без задоволення апеляційні скарги ДП ТРО “Довіра” і ТОВ “Радіо-Авто” щодо відмови Окружного адміністративного суду міста Києва в задоволенні позову цих компаній до Нацради. Вони оскаржували рішення регулятора про відмову у продовженні строку дії ліцензій на мовлення. Київський апеляційний адміністративний суд залишив рішення суду першої інстанції без змін.

Крім того, у березні та квітні цього року в апеляційній інстанції розглядалися скарги ТОВ “ТРК “Форум”, ТОВ “ТРК “Золоті ворота”, ДП “ТРО “Довіра”, ТОВ “Радіо-авто”, ПП “ТРК “ТТ” і ТОВ Фірма “Волинь” на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва, якими цим компаніям було відмовлено у задоволенні позову до Нацради щодо скасування рішень про результати позапланової перевірки і звернення до суду з позовом про анулювання ліцензій. Київський апеляційний адміністративний суд залишив скарги позивачів без задоволення, а рішення суду першої інстанції без змін.

Нагадаємо, 5 жовтня 2017 року Нацрада на черговому засіданні ухвалила рішення про відмову в продовженні строку дії ліцензій на мовлення п’яти радіостанцій холдингу, а також вирішила подати до суду позов про анулювання 30-ти ліцензій 12-ти радіокомпаній UMH group. До того під час проведення позапланових перевірок Нацрада виявила в діяльності радіокомпаній UMH group низку порушень Закону України “Про телебачення і радіомовлення”.

Liked the article?
Help us be even more cool!