ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада вперше затвердила стратегію своєї діяльності

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення повідомляє, що вперше затвердила стратегію своєї діяльності. 

Стратегію діяльності на 2024–2026 роки медіарегулятор затвердив на своєму засіданні 23 листопада, повідомляється на сайті Нацради.

У стратегії визначено основні напрями діяльності медіарегулятора на три роки. Стратегія визначає візію, місію та цінності Нацради, описує поточний стан регулювання у сфері медіа, окреслює основні виклики для медіа, формує стратегічні цілі на наступні три роки.

Цілі згруповано щодо п’яти напрямів: Нацрада і держава, Нацрада і суспільство, Нацрада і медіа, Нацрада і світ, розширення функціональної спроможності медіарегулятора. В окремому розділі визначено, як відбуватимуться реалізація, оцінювання та перегляд стратегії.

Надалі, зазначає, Нацрада, у плані реалізації стратегії визначить заходи, які вестимуть її до втілення намічених цілей. За законом план має бути ухвалений до 31 січня 2024 року.

Стратегія на виконання вимог Закону України “Про медіа” була розроблена вперше. До створення документа залучали низку державних органів, медійну індустрію та громадськість.

Закон “Про медіа”, який розширив повноваження Національної ради, набрав чинності 31 березня 2023 року. Зокрема, регулятор реєструватиме онлайн-видання та друковані медіа.

Liked the article?
Help us be even more cool!