ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада виявила трансляцію російських фільмів на трьох українських телеканалах

21.09.2016, 13:55

У серпні – вересні Національна рада з питань телебачення і радіомовлення виявила на трьох українських телеканалах “Україна”, НТН та “1+1” трансляцію російських фільмів, виготовлених після 1 січня 2014 року, а також наявності позитивних образів правоохоронних органів РФ і СРСР. Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на прес-службу Нацради.

Нацрада провела моніторинг дотримання загальнонаціональними мовниками законодавства України про кінематографію та виявила трансляцію п’яти художніх фільмів та одного телесеріалу з ознаками порушень статті 15 Закону України “Про кінематографію”.

Зокрема, йдеться про трансляцію російського контенту. Порушення було зафіксовано на телеканалах “Україна” (х/ф “Отец-одиночка”, х/ф “Горькое счастье” і х/ф “Подарок судьбы”), НТН (т/с “Побег” і х/ф “Выгодный контракт”) та “1+1”(х/ф “Любовь-морковь 2”).

“Порушення стосуються трансляції продукції виробництва Російської Федерації, виготовленої після 1 січня 2014 року, а також наявності позитивних образів правоохоронних органів РФ і СРСР. Зокрема, останні були у фільмах, демонстрованих телеканалами НТН і “1+1”. А телеканал “Україна” змінив назву усіх показаних ним творів. Крім того, за інформацією, що міститься на офіційному сайті Міністерства культури Російської Федерації, рік їх виробництва – 2015 або 2016”, – повідомляє Нацрада.

Інформацію про факти недотримання мовниками законодавчих норм передано до Державного агентства України з питань кіно для відповідного реагування.

Прес-служба зазначає, що Нацрада постійно отримує повідомлення від громадян про  можливі порушення під час трансляції програм і передач та фільмопоказу. Усі ці звернення, як зазначено, ретельно опрацьовуються.

Liked the article?
Help us be even more cool!