ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада відзначила грамотами 14 журналістів, які висвітлюють воєнні дії. Перелік

16.02.2023, 13:05
Фото – Стас Юрченко, Ґрати
Фото – Стас Юрченко, Ґрати

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення з нагоди Дня військового журналіста відзначила почесними грамотами 14 представників медіа, які професійною працею в надзвичайно складних воєнних умовах з честю виконують свій професійний і громадянський обов’язок. 

Про це повідомляється на сайті Нацради за результатами засідання 16 лютого.

Медіарегулятор ухвалив рішення нагородити Почесними грамотами таких журналістів і журналісток:

Олена Бачуріна – керівниця служби новин ТОВ “ТРО “Радіо Україна” (TAVR Media). Вона налагодила інформаційні канали з пресслужбами різних силових відомств і окремими командирами на місцях, щоб мати можливість регулярно отримувати офіційну інформацію про оборонну та військову діяльність захисників і оперативної її висвітлювати в ефірі свого радіо;

Микита Гаврилюк – кореспондент редакції новин державних каналів “Дом” та FREEДОМ. Постійно веде репортажі з місць воєнних подій, створив велику кількість сюжетів, щоденно документує війну в Україні.

Оксана Горбач – технічна директорка комунального підприємства “Радіоорганізація “Короп ФМ” Коропської селищної ради Чернігівської області. З першого дня повномасштабного вторгнення РФ в Україну продовжувала виконувати свої обов’язки, практично самостійно забезпечувала мовлення радіостанції, що залишилася єдиним українським джерелом інформації для мешканців селища. Передавала термінові повідомлення про пересування ворожої техніки, оперативні повідомлення керівництва країни та області, підтримувала бойовий дух співвітчизників, вмикаючи в ефір гімн України.

Олександр Гордієнко – кореспондент редакції контенту “Суспільне Миколаїв”. З перших днів повномасштабного вторгнення російських військ як кореспондент і як оператор висвітлює та знімає наслідки обстрілів, життя прифронтових сіл Миколаївщини, оборону міста тощо. Неодноразово ризикував власним життям і здоров’ям, виїжджав на знімання до максимально наближених до лінії фронту  місцевостей, щоб інформувати  про воєнні злочини  російських військ і мужність українських захисників.

Юлія Грановська – старша кореспондентка спеціального відділу редакторів новин каналів “Дом” та FREEДОМ. Активно висвітлює події, пов’язані з повномасштабним вторгненням росії в Україну, сумлінно виконуючи редакційні завдання, щоденно працює над сюжетами про війну в Україні.

Тетяна Доцяк – власна кореспондентка інформаційної програми “Факти” у Харківській області каналу ICTV. Розповідає про війну у всіх її найжорстокіших виявах: розбомблені росіянами будинки, ракетні удари по Харкову й області, загиблі й поранені люди, розбита інфраструктура, життя людей у метро і підвалах, евакуація з окупованих територій, стерті з карти російською зброєю села, підприємства, майстерність українських військових і сміливість комунальників, відважність волонтерів, доброта і небайдужість пересічних українців. 

Сергій Кошарський – телеоператор вінницького телеканалу “ВІТА”. Відеооператор, який працює спільно з журналістом Олександром Ляшком. Працював у Херсоні, Покровську, Бахмуті. Вів знімання  на передовій і в деокупованих населених пунктах. Багато часу приділяє  волонтерству, допомагаючи населенню і військовим з доставленням гуманітарної допомоги. Висвітлює реалії війни, фільмуючи руйнівні картини в містах і селах та виживання цивільного населення у районах, які постраждали від російської агресії.

Олександр Ляшко – оглядач та ведучий ранкової програми телеканалу “ВІТА” з Вінниці. Працює в районах, де ведуться активні бойові дії, фіксуючи наслідки війни. Надає волонтерську допомогу військовим і цивільним. Упродовж останніх місяців разом з оператором Сергієм Кошарським побував у Краматорську, Слов’янську, Покровську, Ізюмі, Лимані, Соледарі, с. Іванковому, Бахмуті. Створив багато програм про військову звитягу воїнів України;

В’ячеслав Мавричев – головний редактор “Суспільне Харків”. Створив цикл репортажів безпосередньо з лінії бойового зіткнення. Постійно висвітлює військові операції підрозділів ЗСУ, присвячені обороні Харкова і звільненню Харківщини від російських загарбників.

Олександра Новосел – лінійна продюсерка новин “Суспільне Харків”. Працює над репортажами про висвітлення бойових дій на харківському напрямку, ефективно комунікує  з різними підрозділами ЗСУ для висвітлення оперативних змін на фронті, розповідає індивідуальні історії оборонців України, які дуже полюбилися глядачам.

Ірина Плющ – директор “Радіо Борзна” з міста Борзна Чернігівської області. У лютому 2022 року залишилася сама в студії та працювала і як журналіст, і як технічний працівник. Радіо в Борзні було єдиним можливим українським медіа, що забезпечувало інформування  населення про перебіг бойових дій у регіоні, розповідало про консолідацію зусиль держави з метою зупинити ворога.

Юлія Шкурат – журналістка телерадіокомпанії “ТІМ” з міста Прилуки. З перших днів повномасштабного вторгнення висвітлювала життя міста, опір прилучан ворогу, надихала  власними сюжетами на боротьбу. Після визволення Прилуччини відразу повернулася в місто, щоб фіксувати злочини росіян, що були вчиненні під час тимчасової окупації.

Альона Яцина – засновниця і керівниця інформаційного ресурсу “Кордон” з міста Сум. Завдяки її журналістським матеріалам медіа поширювали верифіковану інформацію про ситуацію в прикордонній Сумщині та заходи безпеки, що вживаються Силами оборони області та органами місцевої влади й місцевого самоврядування.

Колектив каналу “Прилуки” – після початку війни ні на день не зупиняв трансляцію, активно інформував населення, підтримував чернігівських колег медійників, коли ті були в облозі. Був зі своїми глядачами цілодобово, забезпечуючи ефір 24/7. Щогодини в ефірі телеканалу транслювалися виступи Президента України, офіційні повідомлення від міського голови та голови районної військової адміністрації, новини з фронту, актуальна інформація зі всієї області, міста Прилук та Прилуцького району.

Як повідомляв ІМІ, у 2018 році тодішній міністр оборони України Степан Полторак затвердив своїм наказом 16 лютого Днем вшанування військового журналіста України.

Liked the article?
Help us be even more cool!