ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада відповіла ТВі, що нічим телеканалу не може допомогти

09.08.2012, 23:50

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення заявляє, що у передвиборний період не має права втручатися або перевіряти ні діяльність «Тріолану», ні «ТВі», ні будь-якої іншої компанії. Про це повідомляє прес-служба регулятора у відповідь на звернення каналу ТВі.


Нацрада посилається на постанову Верховної Ради України від 09.02.2012 року № 4387-VI «Про забезпечення безперешкодної діяльності засобів масової інформації у передвиборний період 2012 року» та власне рішення від 22.02.2012 року № 260, у якому йшлось про те, що на час виборчої кампанії проведення перевірок ліцензіатів припинено.


«Національна рада неодноразово наголошувала, що конфлікт між каналом ТВі та групою провайдерів, об'єднаних під торговою маркою «Тріолан», лежить суто у господарській площині, отже, і вирішувати його необхідно у цій сфері», - повідомили у Нацраді.


Нагадаємо, «Телерадіокомпанія «ТелеРадіоСвіт» (ТВі) просить Національну раду з питань телебачення і радіомовлення вжити заходи для усунення порушень провайдерами, об'єднаними під торговельною маркою «Tріолан», який припинив транслювати телеканалу.

30 липня телеканал ТВі надіслав листа до голови Національній комісії, що здійснює державне регулювання у сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ) Петра Яцука, де поскаржився на «Тріолан».

20 липня ТВі несподівано зник у мережах «Тріолану» в 11 містах. Замість ТВі кабельники почали ретранслювати канал Національного банку БТБ («Банк-TV»). Неофіційно представники «Тріолану» пояснили такі зміни ремонтом обладнання.

Згодом «Тріолан» пояснив, що технічний збій і заміна ТВі на БТБ сталися під час виконання рішення Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про включення всіх цифрових телеканалів до універсальної програмної послуги. 23 липня технічні роботи з відновлення телеканалу ТВі були припинені.

“Телекритика”

Liked the article?
Help us be even more cool!