ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада вчетверте не змогла зібрати кворум

14.06.2018, 12:01

14 червня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення скасувала заплановане засідання через відсутність кворуму, повідомляє “Детектор медіа”.

Як розповіла перша заступниця голови Нацради Ольга Герасим’юк, голова Нацради Юрій Артеменко повідомив сьогодні зранку, що захворів, а член Нацради Валентин Коваль не встиг повернутись із закордонного відрядження до Брюсселя.

Як повідомила виданню помічниця Артеменка, голова Нацради на лікарняному до 18 червня. Зв’язатися з Ковалем виданню не вдалося.

Дата проведення наступного засідання поки невідома.

Для проведення засідання мають бути присутніми мінімум шестеро членів Нацради, а для ухвалення рішення необхідно мінімум п’ять голосів. Загалом у Нацраді повинні працювати вісім членів, але наразі їх тільки семеро, оскільки одне місце за квотою Верховної Ради вакантне. Отже, відсутність двох членів Нацради робить неможливим проведення засідань.

На сьогоднішньому засіданні планувався розгляд 156 питань, у тому числі – продовження ліцензій на цифрове ефірне мовлення в мультиплексах “Зеонбуду” 26 загальнонаціональних цифрових телеканалів; результати позапланових перевірок телеканалів “Інтер” і 1+1 щодо показу радянських фільмів за участю осіб з чорного списку Мінкульту і призначення перевірки каналу СТБ з того самого приводу; погодження проекту розпорядження Кабміну “Про невідкладні заходи щодо впровадження в Україні цифрового телерадіомовлення”.

Нагадаємо, Нацрада вже тричі не змогла зібрати кворум для проведення засідань 24 травня і 31 травня і позачергового засідання 29 травня через відсутність двох членів. Олег Черниш перебував на лікарняному, а Ольга Герасим’юк спершу була у відрядженні, а потім була відсутня за сімейними обставинами. У перший тиждень червня засідання Нацради не планувалося, оскільки низка членів Нацради були у відрядженнях і відпустках.

Liked the article?
Help us be even more cool!