ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада створила групу, яка аналізуватиме, як ЗМІ дотримуються виборчого законодавства

04.07.2019, 17:07
Фото - mediapravo.com

Національна рада телебачення і радіомовлення створила робочу групу для здійснення нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства під час виборчої кампанії позачергових виборів народних депутатів України у 2019 році.

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 4 липня, повідомляє Укрінформ.

Головою відповідної робочої групи члени регулятора обрали заступницю голови Нацради Уляну Фещук.

Водночас член Нацради Олег Черниш висловив бажання долучитися до складу цієї групи. У відповідь на це Фещук зазначила, що інші члени регуляторного органу можуть брати участь у її роботі за згодою.

Відповідна робоча група аналізуватиме поширювану електронними ЗМІ інформацію, пов’язану з перебігом виборчої кампанії відповідно до законів "Про національну раду з питань телебачення і радіомовлення", "Про телебачення і радіомовлення" та "Про вибори народних депутатів України".

У межах своєї діяльності робоча група здійснюватиме моніторинг телерадіопрограм, що передбачає цілодобовий аналіз мовлення загальнонаціональних і місцевих ЗМІ.

Також цей дорадчий орган розглядатиме звернення і скарги від юридичних, фізичних осіб і представників політичних партій щодо питань, які пов’язані з діяльністю мовників під час передвиборчої кампанії.

Водночас Нацрада не уповноважена застосовувати жодних санкцій до мовників за виявлені порушення. Натомість інформацію про їхню наявність регулятор передаватиме до правоохоронних органів і Центральної виборчої комісії.

Нагадаємо, аналогічна робоча група діяла при Нацраді й у період президентських виборів, її очолювала перший заступник голови регуляторного органу Ольга Герасим’юк.

Liked the article?
Help us be even more cool!