ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада стежитиме за дотриманням ЗМІ законодавства під час місцевих виборів

04.09.2020, 10:23
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення створила робочу групу для нагляду за дотриманням телерадіоорганізаціями виборчого законодавства під час виборчої кампанії депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів у 2020 році. 

Відповідне рішення регулятор ухвалив на засіданні 3 вересня, повідомляється на сайті Нацради.

Групу очолить відповідальний секретар Національної ради Юрій Зіневич, його заступником визначено члена Нацради Максима Онопрієнка. До складу робочої групи ввійдуть керівник апарату Нацради Сергій Кучерук, керівники структурних підрозділів та спеціалісти відділів.

Як зазначається, робоча група аналізуватиме поширювану електронними ЗМІ інформацію, пов’язану з проведенням виборчої кампанії, проводитиме цілодобовий аналіз мовлення загальнонаціональних теле- і радіоканалів, українських та іноземних супутникових телеканалів, вибіркових систематичних моніторингів регіональних і місцевих ЗМІ. 

Також робоча група розглядатиме звернення та скарги юридичних і фізичних осіб стосовно питань, пов’язаних із діяльністю телерадіоорганізацій.

Інформація про розглянуті питання оприлюднюватиметься на сайті регуляторного органу. Протягом 30 днів після завершення виборчої кампанії робоча група подасть Національній раді звіт за результатами діяльності, який буде затверджено на засіданні.

Нагадаємо, Центральна виборча комісія оголосила 5 вересня початком виборчого процесу місцевих виборів, призначених на 25 жовтня 2020 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!