ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила позапланову перевірку телеканалу ZIK

05.09.2019, 17:40

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову виїзну перевірку телеканалу ZIK (ТРК “МІСТ ТБ”) у зв'язку з відсутністю мовлення.

Це рішення підтримали всі шестеро членів Нацради, присутні на засіданні 5 вересня, повідомляє Укрінформ.

“Моніторингом Національної ради зафіксовано відсутність супутникового мовлення цього телеканалу за параметрами, вказаними в його ліцензії. Всі телеканали зобов'язані виконувати вимоги законодавства, умови ліцензії. Тому ми зобов'язані провести позапланову перевірку телеканалу ZIK”, – пояснив член Нацради Сергій Костинський.

За результатами моніторингу супутникового мовлення, від 27 серпня 2019 року регулятор зафіксував відсутність мовлення ZIK за параметрами, вказаними в ліцензії. Це є ознакою порушення вимог Закону “Про телебачення і радіомовлення”.

Окрім того, регулятор задовольнив заяви двох юридичних осіб ТОВ "ТРК “МІСТ ТБ” і ТОВ “Телерадіокомпанія “Нові комунікації”, які мовлять під логотипами ZIK і “Z ZIK”, що стосувалися зміни кінцевого бенефіціарного власника.

Зокрема, у супутникових ліцензіях обох юросіб і ліцензії на багатоканальне загальнонаціональне телебачення телемережі МХ-3 ТРК "Нові комунікації" кінцевим бенефіціарним власником вказано Тараса Козака.

Нагадаємо, 14 червня 2019 року народний депутат Тарас Козак (фракція "Опозиційна платформа – За життя") став новим і одноосібним власником телевізійних мовників телеканалу ZIK – компаній “Міст ТБ” і ТРК “Нові комунікації”. Таким чином, в активі Козака тепер три канали – “112 Україна”, NewsOne і ZІК, що об'єднані в медіахолдинг “Новини”.

Liked the article?
Help us be even more cool!