ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада проведе конкурс на FM-частоту для радіо виключно з українською музикою

07.06.2016, 15:54

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення проведе конкурс на FM-частоту для радіо тільки з українською музикою. Про це повідомив 7 червня голова Нацради Юрій Артеменко на прес-конференції в Києві, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Ми хочемо створити мережу українського музичного радіо. Зараз йде велика дискусія з приводу квот, і ви бачили напружену дискусію в парламенті. Ми вважаємо, що найкращим викликом буде, якщо ми оголосимо форматний конкурс, зараз важко з частотами, адже вони всі були розкрадені до нас, але ми хочемо створити мережу FM-частот по всій Україні і в умовах ліцензії прописати, щоб в ефірі цієї компанії, яка виграє конкурс, повинні бути тільки українські пісні”, - сказав Юрій Артеменко.

Він зазначив, що на цьому радіо не повинні звучати пісні іншими мовами, лише українською, інакше ліцензія буде відбиратися.

У свою чергу, міністр інформаційної політики України Юрій Стець пояснив, що таке радіо буде конкурентним. “Я переконаний, що це був би хороший приклад, щоб на інших радіостанціях виникло бажання у радіо-продюсерів ставити якомога більше українських пісень і пісень українських виконавців”, - сказав він, додавши, що аудіоматеріалу для такого радіо в Україні достатньо.

Liked the article?
Help us be even more cool!