ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада просить припинити постачання з Росії телеприймачів та електронної техніки

14.01.2021, 12:57
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення звертається до виробників і постачальників телевізійних приймачів, медіаплеєрів, смартфонів та інших пристроїв, які дозволяють використовувати спеціальні програми для приймання і перегляду медіаінформації з використанням мережі Інтернет, з наполегливим проханням якнайшвидше відмовитися від постачання такої техніки з території Російської Федерації, а також техніки, яка виробляється для реалізації та використання на території РФ.

Про це йдеться у зверненні Нацради, оприлюдненому на її сайті.

Як зазначає Нацрада, уряд країни-агресора 31 грудня 2020 року затвердив перелік програм для електронних обчислювальних машин, які мають бути попередньо встановлені на окремі види технічно складних товарів. 

Це означає, що на телеприймачі з функцією Smart TV або операційними системами, які дають змогу додавати й використовувати застосунки, будуть встановлені застосунки для перегляду низки телеканалів і сервісів, що підпадають під санкції на території України.

“Ми звертаємося до мереж роздрібної торгівлі та приватних підприємців також припинити практику встановлення програм, які дозволяють переглядати заборонені канали або користуватися забороненими сервісами, під час продажу електронних пристроїв кінцевому споживачеві”, – йдеться в повідомленні.

Нацрада звернулася до Кабінету Міністрів України та РНБО з проханням “докласти швидких і ефективних зусиль, аби запобігти постачанню такої техніки до України, інакше це призведе до створення додаткових ризиків для громадського спокою, посилить інформаційний вплив держави-агресора, дасть новий поштовх розвитку піратства в Україні”.

Liked the article?
Help us be even more cool!