ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада просить СБУ перевірити, чи є Клименко кінцевим власником “Радіо Вести”

24.01.2017, 15:58

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до Служби безпеки України з вимогою перевірити факт того, що колишній міністр доходів і зборів Олександр Клименко є кінцевим бенефіціаром “Радіо Вести”. Про це заявила заступник голови Нацради Уляна Фещук в ефірі Еспресо.TV, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“Крім того аналізу, який ми зробили всередині Нацради, ми ще звернулися в СБУ з тим, щоб вони підтвердили якусь інформацію про те, хто є кінцевим бенефіціарним власником “Радіо Вести”, - заявила Фещук.

За її словами, Інститут медіаправа провів дослідження щодо того, хто є кінцевим бенефіціаром “Радіо Вести”, ним виявився колишній міністр доходів Олександр Клименко.

Фещук уточнила, що немає конкретних доказів того, що Клименко є кінцевим бенефіціаром “Радіо Вести”, тому регулятор звернувся в СБУ для підтвердження або спростування цього припущення.

Згідно з інформацією на сайті медіахолдингу, власником 99% ТОВ “ЄС Продакшен Груп” на кінець 2015 року було ТОВ “АйДжі Медіа Україна”, яке в свою чергу на 100% належало Media Holding Vesti Ukraine Ltd (Кіпр). Власником 80% кіпрської компанії був житель Авдіївки Денис Мозковий, а ще 20% через компанію Nederman Limited контролювала Тетяна Александрова з Донецька.

Як повідомляв ІМІ, 29 грудня 2016 року медіахолдинг “Вести Україна” заявив, що Національна рада з питань телебачення і радіомовлення зволікає з розглядом заяви “Радіо Вести” про продовження ліцензії, і тому повідомив працівників радіостанції про можливе скорочення.

Медіахолдинг “Вести Україна” звернувся до Нацради із заявою про продовження ліцензій “Радіо Вести” в Києві та Харкові. Строк дії цих двох ліцензій завершується в лютому 2017 року.

19 січня голова Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Юрій Артеменко прогнозував, що рішення щодо продовження строку дії ліцензії “Радіо Вести” буде непростим. Судячи з його слів, у регулятора є сумніви в прозорості власності радіостанції.

20 січня колектив “Радіо Вести” заявив, що занепокоєний відсутністю відповіді Національної ради з питань телебачення і радіомовлення щодо продовження ліцензії радіостанції.

24 листопада 2016 року Нацрада оголосила попередження “Радіо Вести”. Перевірка Нацради встановила, що під час діалогу з радіослухачами гостя радіостанції Тетяна Монтян висловлювалася негативно та образливо на адресу героїв Революції гідності, допускала у прямому ефірі ненормативну лексику, при цьому ведучий передачі не зупинив та не зробив зауваження щодо неприйнятних висловлювань.

Liked the article?
Help us be even more cool!