ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада пропонує перенести вимкнення аналогу в Україні на 31 грудня

07.05.2020, 14:13
Фото – bug.org.ua
Фото – bug.org.ua

Національна рада з  питань телебачення і радіомовлення пропонує продовжити термін використання аналогової радіотехнології до 31 грудня 2020 року. 

Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 7 травня, проголосувавши за висловлення зауважень до проєкту постанови Кабінету Міністрів “Про внесення зміни до розділу I Плану використання радіочастотного ресурсу України”, повідомляється на сайті Нацради.

Чинна редакція Плану використання радіочастотного ресурсу України передбачає, що на територіях, які межують з Російською Федерацією і ТОТ, а також для телерадіоорганізацій місцевої категорії мовлення, які не мають ліцензій на цифрове мовлення, аналогова технологія може використовуватися до 30 червня 2020 року.

Нацрада зауважує, що не зможе до цієї дати завершити процедуру ліцензування місцевого цифрового мовлення. Саме тому регулятор пропонує в Плані використання радіочастотного ресурсу України датою завершення застосування аналогової радіотехнології визначити 31 грудня 2020 року. 

“До цього часу всі охочі телерадіокомпанії зможуть взяти участь у конкурсах Національної ради й отримати можливість мовити в цифровому стандарті”, – йдеться в повідомленні.

Liked the article?
Help us be even more cool!