ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада пропонує створити міжвідомчу робочу групу із захисту інформпростору

09.07.2019, 14:39

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ініціює створення робочої групи з питань захисту інформаційного простору. Відповідне рішення Нацрада ухвалила 9 липня, повідомляє “Детектор медіа”.

Регулятор пропонує створити спільну робочу групу “з метою протидії антиукраїнській діяльності” на базі Нацради і включити до неї за згодою представників Служби безпеки України, Ради національної безпеки й оборони, Національного антикорупційного бюро України, Національного агентства з питань запобігання корупції та інших державних органів, повідомила заступниця голови Нацради Уляна Фещук.

“Щоб країна могла ефективно протидіяти російські пропаганді, Національна рада пропонує створити робочу групу, яка б запобігала антиукраїнським діям з боку інших осіб і органів влади – неукраїнських. Ми будемо писати листа і пропонувати за згодою включити до цієї робочої групи представників СБУ, РНБО, НАБУ, НАЗК та інших органів державної влади, щоб мати можливість ефективно протидіяти викликам у сфері інформації”, – сказала вона.

За словами Фещук, Нацрада підтримує ініціативу СБУ щодо скликання РНБО для запровадження санкцій щодо телеканалів NewsOne і “112 Україна” відповідно до постанови Верховної Ради від 4 жовтня 2018 року, а також ініціативу Генеральної прокуратури України щодо порушення кримінального провадження за статтею “державна зрада” через підготовку спільного телемосту між українським телеканалом NewsOne і російським державним телеканалом “Росія”.

Як повідомляв ІМІ, 9 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила провести позапланову виїзну перевірку телеканалу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”) з огляду на заяви каналу про плани провести телеміст із забороненим до трансляції на території України російським телеканалом “Росія 1”.

9 липня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила звернутися до Верховної Ради з пропозиціями змін до закону “Про телебачення і радіомовлення”, щоб мати можливість у певних випадках призупиняти та анульовувати ліцензії “для запобігання антиукраїнській діяльності”.

Liked the article?
Help us be even more cool!