ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада пропонує розгорнути систему глушіння телесигналу на півдні Херсонщині

12.11.2018, 10:59

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення звернулася до Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України з пропозицією розгорнути систему інформаційного протидії, що блокує телерадіомовлення країни-агресора на півдні Херсонської області. Про це повідомив член Нацради Сергій Костинський в інтерв'ю журналу “Фокус”, повідомляє Інтерфакс-Україна.

“У цьому році була розгорнута система глушіння в Донецькій і Луганській областях ... Ми звернулися до Держспецзв'язку та РНБО з листом, пояснюючи, що вважаємо за доцільне розгорнути аналогічну систему глушіння і на півдні Херсонської області. Там встановлені вежі, на яких можна розгорнути необхідне обладнання”, - сказав Костинський.

Тако він зазначив, що ні Нацрада, ні Міністерство інформаційної політики не мають права глушити будь-який сигнал.

За його словами, в планах Нацради на 2019 рік - покрити українським цифровим телесигналом не тільки весь південь Херсонської області, але також і північ окупованого Росією Криму.

З цією метою передбачено створення локальних мультиплексів в Скадовську, Чаплинці та Чонгарі.

Як нагадує агентство, в квітні, згідно з рішенням РНБО в Донецькій і Луганській областях запустили комплексну систему інформаційного протидії, що дозволяє блокувати аналогове і цифрове телерадіомовлення, яке транслюється з боку Росії, а також з окупованої території України.

Liked the article?
Help us be even more cool!