ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада призначила позапланову перевірку ТРК "Україна" через серіал "Не зарікайся"

21.04.2016, 12:26

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку телеканалу “Україна”. Таке рішення регулятор ухвалив 21 квітня, повідомяє “Детектор медіа”.

Приводом до перевірки стали численні звернення громадян щодо трансляції серіалу “Не зарікайся”, у тому числі – звернення ПрАТ “Картель” (видавничий дім “Картель”, пов’язаний з народним депутатом від “Блоку Петра Порошенка” Вадимом Денисенком). Моніторинг Нацради зафіксував трансляцію 66-ї серії серіалу “Не зарікайся”, щодо якої надійшли скарги.

“Ми маємо провести перевірку і висловити свою позицію з точки зору закону “Про телебачення і радіомовлення” та інших законів, нагляд за якими ми здійснюємо”, - сказав голова Нацради Юрій Артеменко.

Також Нацрада звернулася по експертну думку до Незалежної медійної ради та Громадської ради при Нацраді.

Результати позапланової перевірки Нацрада має наміри розглянути через тиждень, 28 квітня.

Як повідомляв ІМІ, голова голова Нацради Юрій Артеменко повідомив, що Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення на своєму засіданні 21 квітня призначить позапланову перевірку ТРК “Україна”.

Позапланова перевірка пов'язана зі скандалом, який вибухнув у соцмережах через серіал виробництва цього телеканалу - “Не зарікайся”. На думку деяких глядачів, в одній із серій нібито позитивно зображують проросійських сепаратистів і російські гібридні війська в Донбасі.

Бійців Збройних Сил України і представників української влади в одній із серій називають “украми”, “купкою фашистів”, “кривавою хунтою”. Крім того, в соцмережах критикували також суть серії, де українка бере в заручники маленьку дитину, вимагаючи за неї повернути їй сина. Нацрада має намір перевірити ці твердження.

18 квітня Експертна комісія при Державному агентстві з питань кіно більшістю голосів проголосувала за збереження прокатного посвідчення серіалу “Не зарікайся” виробництва телеканалу “Україна”.

19 квітня голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко припинив повноваження нинішнього складу Експертної комісії при Держкіно та заявив про необхідність сформувати її новий склад. Таке рішення він прийняв після того, як 18 квітня Експертна комісія більшістю голосів проголосувала за збереження прокатного посвідчення серіалу “Не зарікайся” виробництва телеканалу “Україна”.

Liked the article?
Help us be even more cool!