ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада позапланово перевірить телеканал “NewsOne” через трансляцію політичної реклами

16.09.2016, 15:19

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ “Новини 24 години” (логотип “NewsOne”) через трансляцію реклами політичної партії “За життя”, що може суперечити чинним законодавчим нормам. Таке рішення Нацрада ухвалила 15 вересня на своєму засіданні, повідомляється на сайті Нацради.

Так, провівши вибірковий моніторинг у період з 5 по 11 серпня 2016 року Нацрада зафіксувала у часовому проміжку з 17:00 до 23:00 в ефірі телеканалу “NewsOne” вихід політичної реклами партії “За життя” загальним обсягом – 36 хвилин 42 секунди.

“Ця реклама була відокремлена від інших програм і на початку, і наприкінці такими словами: “політична реклама”. Визначення відповідного терміну наводиться у виборчому законодавстві, й це визначення пов’язане з поняттям “передвиборна агітація”. Ведення  ж передвиборної агітації поза виборчим процесом має ознаки дій, заборонених частиною другою статті 54 Закону України “Про місцеві вибори”, частинами першою, другою статті 70 Закону України “Про вибори народних депутатів України”. За відсутності виборчого процесу в Україні розміщення реклами, зокрема політичних партій, має відбуватися на загальних засадах та з дотриманням вимог, визначених Законом України “Про рекламу”, - зазначає Нацрада.

Це перший випадок з такого роду ознаками порушення у практиці регуляторного органу, заявив голова Національної ради Юрій Артеменко під час засідання. Тому компанії призначено позапланову перевірку. Рішення буде ухвалюватися після докладного вивчення всіх нюансів цього питання, заявив він.

Фото - newsone.ua

Liked the article?
Help us be even more cool!