ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада попередила канал "Наше любимое кино" через фільми з забороненими акторами

11.12.2018, 15:19

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення попередила дистриб’ютора і правовласника іноземного каналу “Наше любимое кино” про порушення українського законодавства і попередила про можливе тимчасове припинення ретрансляції телеканалу на території України. Це звернення Нацрада просить розглядати як попередження,  повідомляється на сайті регулятора.

Під час моніторингу телеканалу із 12 по 18 листопада цього року регулятор зафіксував порушення частини другої статті 6 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, яка забороняє телерадіоорганізаціям транслювати аудіовізуальні твори, одним із учасників яких є персона, внесена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

У цей час було показано низку фільмів за участі таких осіб. Це – “И это все о нем”, “Женитьба”, “Открытая книга”, “У озера”, “Тартюф”, “Юность Петра” із залученням Л. Чурсіної, В. Тализіної, О. Табакова, В. Теличкіної, Н. Бондарчук, М. Боярського, також фільмів “Зелений фургон”, “Сімнадцять миттєвостей весни”, “Три мушкетери” і “Чокнуті” за участю Д. Харатьяна, О. Табакова, М. Боярського, А. Фрейндліх, в одній зі стрічок пісні виконував Й. Кобзон.

Щодо виявлених порушень Нацрада звернулася листами до дистриб’ютора в Україні іноземної програми “Наше любимое кино” компанії “СонаР” і правовласника цього каналу німецької компанії RTVD Video-und filmproduktionsgesellschaft MBH. Регулятор просить  компанії вжити заходів, щоб припинити поширення фільмів за участю осіб, діяльність яких загрожує інформаційній безпеці України.

“...В разі подальшого ігнорування українських законодавчих вимог регулятор буде змушений розглянути питання про тимчасове припинення ретрансляції телеканалу на території України”, - йдеться в повідомленні.

Також Нацрада нагадала компанії RTVD Video-und filmproduktionsgesellschaft MBH, що у квітні 2018 року вже зверталася до ТОВ “СонаР”, вказуючи на аналогічні порушення українського законодавства. Тоді правовласник через дистриб’ютора проінформував про наміри усунути порушення і надалі провадити діяльність у правовому полі. 

Liked the article?
Help us be even more cool!