ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перевірить 1+1 через показ в ефірі мапи України без Криму

21.05.2020, 12:48
Фото – Укрінформ
Фото – Укрінформ

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення проведе перевірку ТОВ "Телерадіокомпанія "Студія 1+1" через показ в ефірі мапи України без окупованого Росією Криму. Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що відповідне рішення ухвалили на засіданні 21 травня у відповідь на звернення Служби безпеки України.

"У своєму листі Служба безпеки України звернулася до регуляторного органу щодо факту показу телеканалом карти України без окупованого Криму. Моніторингом Національної ради 13 квітня зафіксовано розміщення у випуску новин ТСН, у сюжеті "Обвал цін" (о 20:25), мапи України без окупованої Автономної Республіки Крим із посиланням на карту нашої країни, оприлюднену на інтернет-сторінці міжнародної організації "Nord Pool Spot". Це – енергетична європейська біржа, яка здійснює продаж електроенергії в країнах Європи (Норвегія)", – мовиться в повідомленні.

Як зазначили в Нацраді, канал порушив два пункти частини першої статті 59 Закону України "Про телебачення і радіомовлення", якими телерадіоорганізацію зобов’язано дотримуватися законодавства України та вимог ліцензії і поширювати об’єктивну інформацію.

Перевірку планують провести після завершення карантину.

Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними й засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили економічні санкції. Росія заперечує анексію півострова і називає це "відновленням історичної справедливості". Верховна Рада України офіційно оголосила датою початку окупації Криму і Севастополя Росією 20 лютого 2014 року.

Liked the article?
Help us be even more cool!