ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада перенесла питання про застосування штрафу до NewsOne

18.10.2018, 15:20

18 жовтня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення вирішила перенести розгляд питання щодо штрафу NewsOne (ТОВ “Новини 24 години”). Спершу проектом рішення пропонувалося призначити штраф 92 тис. 510,25 грн, повідомляє “Детектор медіа”.

За словами члена Нацради Сергія Костинського, під час позапланової перевірки в ефірі каналу в низці висловлювань були зафіксовані заклики, що мають ознаки порушень законодавчих норм. Вони стосуються розв'язування агресивної війни та пропаганди розпалювання міжнаціональної, расової і релігійної ворожнечі та ненависті. Зокрема, це висловлювання Олени Лукаш, Михайла Добкіна, Євгена Червоненка та інших.

Також регулятор отримав лист від Служби безпеки України, де наголошується, що “в ефірі каналу систематично присутні кліше російської пропаганди”.

Генеральний директор каналу Юрій Будяк просив вислухати їхню позицію. А юрист наголосив на тому, що ці звинувачення стосуються кримінальної відповідальності саме фізичних осіб, які висловлювались, а не мовника.

Лукаш запитала, чому, якщо не має претензій особисто до неї, є претензії до каналу: “Критика - це ознака демократичного суспільства. Я вважаю владу агресором, а ви ототожнюєте її з державою”. На уточнювальне запитання голови Юрія Артеменка, кого саме вона вважає агресором, Лукаш додала: “Російську Федерацію”.

Член Нацради Уляна Фещук наголосила на тому, що Нацрада регулює діяльність лише своїх ліцензіатів, а не фізичних осіб.

Після виступу представників каналу Артеменко покликав членів на коротку нараду. А після неї регулятор проголосував за перенесення розгляду питання.

“Дехто з членів Нацради наполягав на ухваленні рішення. Але більшість вважає, що проект рішення слід допрацювати. Ознайомитись із поясненнями Олени Лукаш, а також звернутися до інших інституцій, щоб отримати експертизу вказаних висловлювань”, - сказав Артеменко.

Позапланову перевірку регулятор провів на виконання рішення від 26 червня. Штраф становить 25% від ліцензійного збору.

Як повідомляв ІМІ, 11 жовтня Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призначила позапланову перевірку ТОВ “Новини 24 години” щоб перевірити інформацію про структуру власності цього телеканалу.

4 жовтня Верховна Рада ухвалила постанову, в якій пропонує Раді національної безпеки та оборони ввести санкції щодо компаній, які входять до структури власності телеканалів “112 Україна” і NewsOne.

Група народних депутатів зареєструвала цю постанову щодо двох телеканалів у відповідь на петицію щодо “припинення антиукраїнської діяльності телеканалів “112 Україна” та NewsOne.

Liked the article?
Help us be even more cool!