ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оштрафувала "Вести.Радио" через недотримання україномовних квот

01.11.2018, 16:49

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила стягнути штраф з ТОВ ТРК “Світ” (м. Київ, місцеве ефірне мовлення, позивні “Вести.Радио”) у зв’язку з порушенням обсягу ведення передач українською мовою. Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 1 листопада, повідомляється на сайті регулятора.

Розмір штрафу становить 5% ліцензійного збору, для ТРК “Світ” він склав 22 782,38 грн.

Регулятор провів 14 вересня позапланову виїзну перевірку, яка зафіксувала, що ліцензіат не дотримується вимог частини п’ятої статті 9 Закону України “Про телебачення і радіомовлення”, оскільки обсяг ведення дикторами та ведучими радіопередач державною мовою становив 42,4% добового обсягу ведення передач.

Відповідно до зазначеної статті, телерадіоорганізації під час здійснення радіомовлення забезпечують не менше 60% добового обсягу ведення передач, у тому числі новинно-аналітичних блоків, розважальних передач (дикторами, ведучими радіопередач) державною мовою. 

Компанію зобов’язано сплатити штраф до державного бюджету у тридцятиденний термін з дня повідомлення Національною радою про ухвалене рішення. Окрім того, ліцензіат має протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства, інакше до нього можуть бути застосовані санкції, передбачені чинним законодавством України.

Під час засідання один із нових співвласників, які придбали компанію, Роман Андрейко пояснив, що порушення були в компанії за попереднього власника, але нині, коли компанія перейшла в його управління, він готовий сплатити цей штраф і не буде оскаржувати рішення регулятора в суді. Документи про переоформлення ліцензії у зв’язку зі зміною власників вже подано до Національної ради.

Liked the article?
Help us be even more cool!