ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оштрафувала три медіа, одне з них – за лайку в ефірі

Національна рада з питань телебачення та радіомовлення оштрафувала три медіа.

Про це йдеться на сайті регулятора.

ТОВ "Музичний канал "О–ТВ" (логотип "О – TV"), м. Київ, Нацрада оштрафувала на понад пів мільйона гривень: компанія відмовила Нацраді в проведенні перевірки.

"Працівникам Національної ради вдруге не вдалося провести перевірку медіа, оскільки воно чи його уповноважена особа не перебували за адресами, зазначеними в Реєстрі суб’єктів у сфері медіа. Повторна впродовж останнього року відмова в проведенні перевірки відповідно до пункту 9 частини четвертої статті 110 Закону України "Про медіа" належить до грубих порушень, за що передбачено такий захід реагування", – зазначили в Нацраді.

Також регулятору не вдалося провести планову виїзну перевірку ТОВ "Сорок дев’ята паралель" (позивні: "музичний твір (мелодія) з накладеним текстом "Радио 49 параллель наша музыка ваше удовольствие"), м. Київ. Штраф для цього мовника – 10 % ліцензійного збору (135,54 грн).

ТОВ "Ісландія" (логотип "ІСЛАНДІЯ" (комбіноване), м. Буча Київської області, Нацрада оштрафувала через поширення 3 жовтня та в повторі 4 жовтня в програмах "Розрив", "Суперlive" та "Антиподи" нецензурних висловлювань і слів, що можуть завдати  шкоди фізичному, психічному або моральному розвитку дітей. Медіа не вжило жодних заходів, щоб припинити правопорушення в прямому ефірі, ще й допустило трансляцію програм у повторі без редакційного контролю. В усіх зазначених програмах не транслювалися спеціальні попередження про шкоду, яка може бути завдана дітям такими програмами. Отже, медіа порушило пункт 7 частини першої і частину четверту статті 42 Закону "Про медіа". Штраф становить 268 тис. грн – 40 мінімальних заробітних плат.

Liked the article?
Help us be even more cool!