ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оштрафувала провайдера із Чернігівщини за трансляцію російського телеканалу

24.01.2019, 13:09

24 січня Національна рада з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження та призначила штраф провайдеру програмної послуги ПП “Телерадіокомпанія “ТЕЛКОМ” (Чернігівська область) за ретрансляцію російської програми телеканалу “ТБН”. Про це повідомляється на сайті Нацради.

Штраф призначено в розмірі 25% суми ліцензійного збору. Упродовж 30 днів ліцензіат зобов’язаний сплатити до державного бюджету України 2401,25 грн та усунути порушення.

15 листопада 2018 року Нацрада отримала скаргу від громадянина Ю.В. Ларченка стосовно ретрансляції цим провайдером програм, що не відповідають вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України.

Нацрада провела моніторинг та позапланову перевірку, які, зазначає регулятор, підтвердили, що провайдер із Чернігівщини транслює програми, які не відповідають нормам вітчизняного законодавства та вимогам ліцензії.

Зокрема, Нацрада виявила, що “ТЕЛКОМ” поширював 18 іноземних програм, які не входять до Переліку іноземних програм, зміст яких відповідає вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення і законодавства України, і одну іноземну програму (російський телеканал “ТБН”), стосовно якої регулятор ухвалив рішення, що її зміст не відповідає вимогам законодавства України. Окрім того, не в повному обсязі ретранслювалася універсальна програмна послуга, затверджена рішенням Нацради, а також ліцензіат змінив загальну кількість програм, дозволених ліцензією для ретрансляції.

Нацрада визнала порушення в діяльності “ТЕЛКОМ” та оголосила попередження, а за ретрансляцію російської програми “ТБН” призначила штраф у розмірі 2401,25 грн (25% суми ліцензійного збору).

Liked the article?
Help us be even more cool!