ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Нацрада оштрафувала 52 мовника, які не подали інформацію про власників

19.05.2016, 11:24

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення призначила штрафи 52 телерадіокомпаніям через порушення вимог законодавства щодо подання до регуляторного органу інформації про структуру власності. Таке рішення Нацрада ухвалила на засіданні 18 травня, повідомляється на сайті регулятора.

Зокрема, штрафні санкції застосовані до державної телерадіокомпанії “Всесвітня служба “Українське телебачення і радіомовлення”, комунального підприємства “Телекомпанія “Львів-ТБ”, ТОВ “ВІКА-ТВ”, ТОВ “Житомирська радіокомпанія” та інших.

Штрафна санкція застосовується за неподання, несвоєчасне подання інформації про структуру власності або подання інформації, що не відповідає дійсності. Розмір штрафу визначено частиною десятою статті 72 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” - 5% загальної суми ліцензійного збору за всіма ліцензіями, власниками яких є порушник.

Найменша сума штрафної санкції становила 51,42 грн., найбільша – 43 200,00 грн.

Частина четверта статті 12 Закону України “Про телебачення і радіомовлення” встановлює необхідність для суб’єктів інформаційної діяльності у сфері телебачення і радіомовлення щороку подавати Нацраді інформацію про структуру власності. Порядок подання цієї інформації було затверджено окремим рішенням регуляторного органу, згідно з яким такі відомості подаються до 31 березня.

Заступник голови Національної ради Уляна Фещук повідомила, що регулятор формував перелік компаній, які подали зазначену інформацію, лише на початку травня з огляду на те, що для доставки поштою документів потрібен певний час. Окремі ліцензіати надіслали інформацію електронною поштою, однак це не можна вважати виконанням вимог законодавства, яким передбачено подання документів в електронній та паперовій формах.

Із переліком ліцензіатів, на яких рішеннями Національної ради накладено штраф, можна ознайомитися за посиланням.

Liked the article?
Help us be even more cool!